• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Londra`da Muhammedî Sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu'nun, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in veladet yıldönümü münasebetiyle bu yıl Mart ayında düzenlemeye başladığı Kutlu Doğum etkinlikleri, hız kesmeden devam ediyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Selby Centre gerçekleşen programa, İngiliz ve İskoçyalı Müslümanlar da iştirak etti.

Program  Abdullah Evliyaoğlu'nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

"İngiltere dinsizliğin kucağına itiliyor"

Said Nursi Camii adına selamlama konuşmasını yapan Tayyip Demir, programa katılan herkesi selamladıktan sonra, İngiltere'nin içinde bulunduğu manevi kaosa değindi.

60 milyon nüfusa sahip İngiltere'nin her geçen gün daha çok dinsizliğin kucağına itildiğini belirten Demir, "2011'de yapılan sayımda 20 milyondan fazla kişi kendisini 'hiçbir dine inanmayan' olarak tarif ederken, dindar Hıristiyan bir ülke olarak bilinen İngiltere nüfusunun ancak yüzde 3'ü Kilise'ye uğruyor. 3 milyon nüfusa sahip Müslümanların sahip olduğu cami sayısı bin 900 civarında. Bir yandan insanlar dinlerden uzaklaşırken öte yandan Müslümanlar Peygamberi (a.s) iyi anlatarak toplumda örnek bir nesil yetiştirebilirler. Bunu yapmadıkları taktirde kendi nesilleri de o kaçınılmaz bataklığa doğru gidecektir." uyarısında bulundu.

Demir, toplum içinde suç oranlarının her geçen gün hızla arttığını, buna karşı  dindar Müslümanlar arasındaki suç oranlarının düşüklüğünün belirgin olarak kendisini hissettirdiğini sözlerine ekledi.

Demir'in konuşmasının ardından, programa Türkiye'den davetli olarak katılan ilahi sanatçısı Sedat Uçan, Londra'da yaşayan Mehmet Zeki ve Almanya'dan gelen Harun Güney, farklı dillerde seslendirdikleri ilahilerle programa renk kattılar.

Daha sonra kız çocuklarından oluşan ilahi grubu sahne  alarak seslendirdiği ilahiler, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

"Müslümanlar örnek olursa, İngiliz toplumunun geleceği İslam'dır"

Programda İskoç asıllı Müslüman ve aynı zamanda hukukçu olan Abdulmucip (Alaxander) Callagher de İngilizce bir konuşma yaptı. 15 yıl önce Müslüman olan Callagher, kısa süren konuşmasında Müslümanların toplum içerisindeki davranışları ve duruşu üzerinde durdu. Sahabenin Peygambere (sav) olan sevgisinden ve bağlılığından bazı örnekler veren Callagher, "İngiliz toplumu için İslam'ın yaşayan örnekleri olmamız gerekiyor. Bunu yaptığımız taktirde İngiliz toplumunun geleceği kaçınılmaz olarak İslam olacaktır." dedi.

"Resulullah Avrupa toplumuna yanlış anlatılıyor"

Union of European Turkish Democrats (UETD) ile Diyanet ve Milli Görüş cemiyetlerinden yetkililerin de davetli olarak katıldığı programda konuşan Avrupa İslam Âlimleri Birliği üyesi Abdulvahap Yıldız ise, "Resulullah (sav) Avrupa toplumuna yanlış anlatıldı ve hala da yanlış anlatılmaya devam ediliyor. O (sav), bir rahmet Peygamberi idi, savaş Peygamberi değil. Resullullah'ın (sav) katıldığı tüm savaşlar baz alındığında iki taraftan da öldürülenlerin sayısı bini bile bulmazken, geçenlerde bir Alman kanalında Resulullah (sav) tarafından 100 binlerce insanin kılıçtan geçirildiği anlatılıyordu. Bu yüzden O'nu ve ashabını iyi tanımalı ve tanıtmalıyız." dedi.

Program sonunda Said Nursi Camii gençlik kolları tarafından hazırlanan ve Ashab-ı Kehf'in dönemin İmparatoruna karşı tevhidi haykırmasını konu alan Tiyatro gösterisi salondaki misafirler tarafından beğeniyle takip edildi.

 Program yapılan dua ile sona erdi. (Kübra Kılıç – İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir