• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu`nun kuzeyi ile Afyon, Kütahya, Adana, Kastamonu, Karabük Sinop, Malatya, Muş ve Bingöl çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Ege ile Kuzeydoğu kesimlerde artmaya devam edeceği, diğer yerlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, zamanla Afyon ve Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana'nın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu; kuzey kesimleri ile Malatya,Bingöl ve Muş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 13/19

Ankara: Parçalı çok bulutlu 10/22

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 17/28

Adana: Parçalı bulutlu, kuzeyi yağmurlu 15/26

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 10/27

Batman: Parçalı ve az bulutlu 9/26

Van: Parçalı çok bulutlu  6/17 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir