• DOLAR 32.551
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2435.012
  • ...
Yeşilalıç köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Viranşehir ilçesine bağlı Yeşilalıç (Xırbesef) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu köy okulu öğretmenlerin işbirliğiyle Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Köy okulu avlusunda yapılan etkinlik Ahmet Pasçı hocanın Kur`an tilaveti ile başladı. İsmail Çevik hocanın Arapça ve Türkçe sunum yaptığı etkinlik Özlem ajans sanatçılarından Mahfuz Aktekin ve Mehmet Sıdık Aydın`ın söylediği ilahiler ile etkinlik devam etti. Yeşilalıçlı çocuklar etkinlikte ezberledikleri hadis ve şiirleri okuyarak etkinliğe renk katılar.

Etkinlikte Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Av. Emin Güneş bir konuşma yaptı. Güneş, “Peygamber ve Kur`an`a sıkı sarılmalıyız. Kur`an`da münafıkların, zalimlerin, kâfirlerin ve müminlerin özelikleri bellidir. Müslümanlar,Allah`tan çok zalim/ kâfirlerden korkuttuğundan ve net bir duruş sergilemediğinden perişan oluyor. Müslüman Kur`an`da belirtilen mümin özeliklerine sahip olarak muzaffer olabilir.” dedi.

Güneş konuşmasının devamında, “Kur`an`a sarıldıktan sonra Peygamber efendimizi kendimize rehber edinmeliyiz. Kâfirler Hz. Muhammed`in risaletinden önceki yaşantısını bize model olarak sunmaya ve bizi bu doğrultuya kanalize etmek istiyorlar. Bize ibadet edin, fakirlere yardım edin, inzivaya çekilin ama zulme, haksızlığa, yolsuzluğa içkiye, fuhşa karşı durmayın diyorlar. Eğer bizler muzaffer olmak ve kendimizi ve ehlimizi cehennem ateşinden kurtarmak istiyorsak Hz. Muhammed gibi bir mücadele içerisinde olmalıyız. O`nun gibi hicretleri göze almazsak, sıkıntıları göğüslemezsek Mekke`leri fethedemeyiz.” diye konuştu.

Emin Güneş`in konuşmasının ardından sanatçıların söylediği ilahilere izleyicilere coşkulu anlar yaşatırken bazı gençlerin halaya durduğu görüldü.

Etkinliğin sonunda katılımcılara arkası numaralı Hadis-i Şerifli dağıtılarak kura çekildi. Kura sonucunda 10 kişiye Yeşilalıç İlkokulu öğretmenleri tarafından Tablet, Telefon, Bisiklet, kitap gibi hediyeler verildi.

Etkinlik, köy imamı Halil Batuz hocanın okuduğu dua ile sona erdi.

Köylerinde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği düzenlendikleri söyleyen köy sakinleri ise Peygamber Sevdalıları Platformu ve köy öğretmelerin şükranları sundu. (Sabri Acet- İLKHA)

 


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir