• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
 Gözaltına alınan 15 PKK zanlısı tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınan 15 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bingöl M Tipi kapalı cezaevine gönderildi.

Konu hakkında Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK ve gençlik yapılanmasına yönelik Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyası kapsamında; Eğitim-Sen ve Kürdi-Der bürolarında Özerklik/Özyönetim ve PKK`nin kuruluş ve tarihi içerikli eğitimler düzenlendiği, bu eğitimlere Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, memurlar ile üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu şahısların katıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca kentte faaliyet gösteren Büö-Der, Kürdi-Der ve Rençber Aziz Kültür Merkezi Derneği bürolarının da örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde Bingöl, Diyarbakır, Ağrı, Tekirdağ,  Bitlis, Iğdır ve İstanbul`da yapılan eş zamanlı  operasyonda aralarında 4 öğretmen, 2 memur, 6 öğrencinin de bulunduğu E.A, İ.K, N.O, P.D, R.O.Ç, K.P, M.Ç, R.U, E.K, S.S, Z.S.A, H.T, B.D, M.B, N.J.Y, A.Ö, M.E, Ş.M isimli toplam 18 kişinin yakalanarak gözaltına alındıkları hatırlatılan açıklamada, “Yapılan ev ve dernek/sendika aramalarında çok sayıda örgütsel içerikli doküman, kitap/dergi, cep telefonu, laptop, flash bellek, hafıza kartı ele geçirilmiştir. Soruşturma dosyası kapsamında B.A VE S.A isimli 2 şahıs halen cezaevinde tutuklu bulunmaktadır. Gözaltına alınan 18 şahıstan K.P, S.S ve E.K isimli 3 şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatı gereği ifadesi alındıktan sonra TEM Şube Müdürlüğünden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, gözaltına alınan diğer 15 kişinin ise, dün Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarıldıkları, ‘Terör Örgütüne üye olmak` suçundan tutuklanmak üzere sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince yapılan sorgulamaları sonrası tutuklanarak Bingöl Cezaevine teslim edildiklerin kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir