• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Kalkanlı köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Suruç ilçe Koordinatörlüğü tarafından Kalkanlı (Hemi) Mahallesi'nde ilk kez düzenlenen “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliğine köy halkı ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Mustafa Çelik’in yaptığı etkinlik daha sonra Mustafa Yavuz Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik daha sonra okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler’in seslendirdiği ilahiler programa coşkulu bir atmosfer kattı. Tekbir ve salavatların eksik olmadığı etkinlikte, kimi katılımcılar okunan ilahilerin nakaratlarına eşlik ederken, kimi katılımcılar da seslendirilen ilahilerle duygu dolu anlar yaşadı.

Programa konuşmacı olarak katılan Salih Fidan,  Türkiye’nin birçok noktasında düzenlenen etkinliklerde kalabalıkları bir araya getiren nedenin Hz. Muhammed’in (sav) sevgisi olduğunu söyledi.

Fidan, "Bu gün bizi bir araya getiren Hz. Muhammed (sav) aşkıdır. O’nun sevgisidir. Biz Resulullah'ı kendimize rehber, delil, kılavuz olarak kabul etmişiz. Biz Müslümanız Allah’a, peygamberlerine ve kitabına inanmışız. O kitap ki mezarlıklarda Yasin okumak için inmemiştir. Bu kitap canlılar, yaşayanlar için gelmiştir. Hepimiz eksiğiz önemli olan birbirimizi böyle kabul etmektir." dedi.

Irkçılığın insanlar arasına nifak koyduğunu belirten Fidan, "Aramıza ayrımcılık koymayalım bu Kürt’tür, Türk’tür, Acem’dir bu Rum’dur demeyelim. Bu bizi yanıltıyor. Tevhid birliktir, beraber olmaktır, el ele vermektir. Tevhit olduğunda vahdette olur. Bu gün burada tevhidi görüyorum çocuklarla yaşlılarla kadınlarla erkeklerle hepimiz burada toplanmış Allah ve Resulüne biatımızı yeniliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra Raşit Akgün Hoca’nın yaptığı dua ve katılımcılara dağıtılan ikramlar ile son buldu. (Rıdvan Ateş-Ramazan Casuk-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir