• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
FAİLLER HÂLÂ MEÇHUL!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADEM YALÇİN - DOĞRUHABER

5 Mayıs 2011 tarihinde PKK tarafından başkan yardımcısı olduğu Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`nin çatısında uzun namlulu bir silahla ateş edilerek katledilen Ubeydullah Durna`nın şehadetinin üzerinden 6 yıl geçti. Aradan geçen 6 yıla rağmen faillerin tespiti ya da yakalanması adına devlet hiçbir şekilde bir adım atmadı.

Hükümet yetkililerinin, kendi hükümetlerinden önce dahi pek çok faili meçhul cinayeti çözüp faillerini ortaya çıkardıklarını ve kendi dönemlerinde hiçbir cinayetin faili meçhul kalmadığını söylemesine karşı şehid Ubeydullah Durna cinayeti bir vesika olarak duruyor.
Peki, hükümet ve devletin faillerini bulmakta oldukça isteksiz davrandığı Ubeydullah Durna kimdir?

AHLAKI GÜZEL İŞİNİ SAĞLAM YAPARDI

Şehid Ubeydullah Durna, 5 Şubat 1981 yılında Hakkâri`nin Yüksekova (Gever) İlçesi`ne bağlı Aksu (Gagewran) Köyü`nde doğdu. Ailenin en büyük çocuğu olan Ubeydullah`ın kendisinden küçük 5 erkek, 4 kız kardeşi bulunuyordu. İlkokul mezunu olan Ubeydullah, askerlikten sonra köy camisinde Kur`an eğitimi almış, daha sonra ailenin isteği üzerine İstanbul`a çalışmaya gitmişti. Yaklaşık iki sene İstanbul`da çalıştıktan sonra Yüksekova dönmüş ve akabinde de evlenmiştir. Ubeydullah, o yıllarda İslamî çalışmalarına ağırlık vererek kendisini yetiştirme gayretine girmiştir. Evliliğinde bir kız ve bir erkek olmak üzere iki çocuğu olan Ubeydullah, geçimini sağlamak için inşaat işçiliği yaparak geçimini sağlıyordu. İş hayatında sahip olduğu ahlak ile yanında bulunan insanların hep dikkatini çekmiş ve her zaman işini sağlam yapan ve sözünün arkasında duran biri olarak tanındı.

SON ANLARI VE ŞEHADETİ

Onlarca kez kendi eliyle onardığı başkan yardımcılığı yaptığı dernek binasının yeniden hedefte olduğunu duyan Ubeydullah, ailesinden son kez ayrılarak derneğe gitti. Daha çatıyı onarmasının üzerinden bir gün geçmemişti ki PKK/BDP(şimdiki HDP) yanlıları yeniden derneği yakmaya çalışıyorlardı. Ubeydullah ve arkadaşları saldırganları iki-üç kez püskürttüler. Dışarıda iki-üç kez püskürtülen saldırgan grup daha kalabalık ve silahlı bir şekilde olay yerine gelmişlerdi.

POLİS ORADAYDI  KAMERALAR KAYITTAYDI

PKK elemanları ve BDP yanlıları o gün polisi bırakarak Mustazaf-Der şahsında Yüksekova`nın imanlı gençlerini hedef almaya başladılar. Bir anda Mustazaf Der`e yönelen PKK/BDP`liler, ellerindeki molotofları dernek binasına atarak derneği içindekilerle birlikte yakmaya başladı. Polis oradaydı ve kameralar açıktı. Dernek binasında mahsur kalan Ubeydullah ve arkadaşları son çare olarak derneğin çatısına çıktılar. Pusuda bekleyen karanlık eller, PKK/BDP`lileri saldırganların bulunduğu gurubun içinden biri uzun namlulu silahla ateş etmeye başladı. Açılan ateşle hedef alınan Ubeydullah Durna vurularak şehid edildi. Olayın üzerinden geçen 6 yıl geçti ama davayla ilgili en ufak bir gelişme yaşanmadı. Davanın üstü adeta örtülerek zaman aşımına bırakıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir