• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Ceylanpınar MYO öğretime açılmayı bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın en büyük tarımsal işletmesi olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünü (TİGEM) bünyesinde barındıran Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 27 Mayıs 2015 tarihinde dönemin siyasileri tarafından büyük umutlarla açılışı yapılan Harran Üniversitesi Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulu (MYO) muamması devam ediyor.

Açılışından sonra 25 Aralık 2015 tarihinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen okul, hâlâ öğretime başlamış değil.

Harran Üniversitesi yetkilileri, okulda ders verecek öğretim görevlisinin bulunamaması nedeniyle öğretime başlayamadıklarını ileri sürerken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise binanın fiziki anlamda zarar görmemesi için kısa bir süreliğine kendilerine devredildiğini belirtiyor.

Okulun bünyesindeki Tarımsal İşletmecilik ve Bahçe Bitkileri gibi bölümleri kazanan öğrencilerin Şanlıurfa MYO’unda öğrenimlerine devam ettiği ifade edilirken, öğretimin yapılmadığı halde okul öğrencilerin tercih edebileceği okullar arasında yer alıyor.

Halk, Şanlıurfa gibi çok verimli tarım arazilerine sahip ve çiftçilikle uğraşan halkın bilimsel tarıma ihtiyaç duyduğu bir ilde, bünyesinde Tarımsal İşletmecilik ve Bahçe Bitkileri gibi bölümleri barındıran bir okulun faaliyete geçmesini bekliyor.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekilleri, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın katılımıyla açılışı yapılan okul, öğretim binası ve yurt binası olarak iki bloktan oluşuyor.

Toplam alanı 4 bin metre kare alandan oluşan okulda; derslikler, laboratuvarlar, idari bürolar, kütüphane, internet odası, konferans salonu ve kantin bulunuyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir