• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Kutlu Doğum etkinliklerine davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu 6`ıncı hafta etkinlikleri kapsamında birçok merkezde düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliklerinin hazırlık çalışmaları tamamlandı. Platformun Muş, Samsun ve Sivas koordinatörleri düzenleyecekleri etkinliklere halkı davet etti.

Bu yıl yaptıkları etkinliklerle ilgili olarak açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Muş Koordinatörü Abdurrahman Tarhan, “Allaha hamdolsun şimdiye kadar yaptığımız etkinliklere halkımız tarafından yoğun ilgi gösterildi. Etkinliklerimizi yaptığımız her köy, belde ve ilçelerde yaşanan coşku, halkımızın Resulullah`a olan aşk ve muhabbetini gözler önüne seriyordu. Bu yıl etkinliklerimizin teması da içerisinde bulunduğumuz durum ve süreç itibariyle çok önemli ve anlamlıydı. Bölgemizde ve bütün İslam coğrafyalarında ümmetin içerisinde bulunduğu durum, hemen hayatın her alanında ve özellikle ümmetin vahdet ve kardeşliği noktasında Resulullah`ın önderliğine ne kadar ihtiyaç duyulduğunu hepimiz müşahede etmekteyiz sanırım.  Bu nedenle etkinliklerimizin konusu “vahdet ve kardeşlik rehberi Hz. Muhammed oldu.” dedi.

Muş Kutlu Doğum etkinliği 1 Mayıs`ta

Bu yılki etkinliklerinin finalinin bir Mayısta Muş Merkez Şehir Stadyumunda yapılacağını ifade eden Tarhan; “Önümüzdeki Pazar günü (1 Mayıs`ta) Muş Şehir Stadyumunda etkinliğimiz olacak inşallah. Bu etkinliğimiz için hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu çalışmalarımız kapsamında Resulullah`ın ahlak ve kişiliğini anlatan 20 bin kitap 18 bin el ilanı dağıttık. Bunun yanı sıra yapılan reklamlar çerçevesinde 3 bin afiş asıldı. Binlerce davetiye dağıtıldı ve şehrin belirli noktalarına billboard afişleri ve pankartlar asıldı. Kitaplarımız Muş merkez dâhil, etkinlik yaptığımız köyler ve civar köylerde olmak üzere ev ev dolaşılarak dağıtıldı. Kitapları dağıtma çalışmalarımız bitmek üzeredir. Yaptığımız bu çalışma ile her eve Resulullah`ın ahlak ve örnek kişiliğini de koymuş olduk inşallah” diyerek Muş halkını etkinliğe davet etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Samsun`da ilk Kutlu Doğum etkinliğini gerçekleştirecek

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Samsun Çarşamba`da düzenleyeceği ve platformun ilçedeki ilk Kutlu Doğum programı olma özelliğini taşıyacağı etkinliğin hazırlıkları tamamlandı. Platform yetkilileri, bu akşam düzenleyecekleri programa Samsun halkını davet etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Samsun Koordinatörü Mustafa Kan, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenleyeceğin Kutlu Doğum programını platformun Samsun`da düzenleyeceği ilk Kutlu Doğum programı olması nedeniyle daha bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Kan, “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla 29 Nisan Cuma (bugün) günü Samsunun Çarşamba ilçesinde bulunan Nazar Düğün salonunda saat 19.00`da yapılacağını belirterek, etkinlik için gerekli tüm hazırlıkların platform üye ve gönüllüleri tarafından yapıldığını söyledi.

Amaçlarının Hz Muhammed'in sevdasını yaymak olduğunu söyleyen Kan, “İnsanca yaşamayı ve insanca ölmeyi unutan modern çağda kardeşliğin, huzurun, gururun, birliğin ve dirliğin tavan yapması adına Muhammedi sevdanın ulaşmadığı bir metrekarelik alan kalmasın duasında ve çabasındayız. Peygamber Sevdalıları Platformunun koordinatörlüğünde Bu yıl biiznillah ilki yapılacak olan Çarşamba-Samsun Kutlu Doğum etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Etkinliğimiz bölge insanının bazı yiğit genç liseli kardeşlerimizin ve esnafımızın sa'yu gayretleriyle müteşekkildir. Genç kardeşlerimizin harçlığı, esnafımızın siftahları ve emektar hayır işçisi kardeşlerimizin enerjisi birleşince yere küçük, göğe büyük bir hasat ortaya çıktı.” dedi.

Kan, “Etkinliğimiz öncesi tüm Çarşamba bürokrasisi, Samsun ve Çarşamba sivil toplum kuruluşları, Liseleri ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini, bölgenin tüm İslamî kanaat grupları, Ünye, Terme, Çarşamba ve Samsunun kadirşinas esnafı ve sokak, caddelerdeki kardeşlerimiz davet edildi. Kimisi malı, kimisi de tebessümüyle bu tip hayırlara tenezzül buyurup bizi destekleyen vefakâr Karadeniz halkına müteşekkiriz. Allah-u Teala da onların destekçisi olsun.” diye konuştu.

Sivas'ı Kutlu Doğum heyecanı sardı

Peygamber Sevdalıları Platformunca 30 Nisan Cumartesi günü saat 13.30'da Mevlana miting alanında (Telekom Önü) düzenlenecek olan etkinlik için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Kentin birçok noktasına halkı etkinliğe davet eden pankartlar asıldı, el ilanları dağıtıldı.

Etkinlik öncesi çalışmalardaki son durum ile ilgili bilgi veren platform yetkililerinden Mesut Ünal, platform üye ve gönüllülerinin canla başla çalıştıklarını kaydetti.

Bu kapsamda Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından basılan “Peygambere Uyun ki Allah da Sizi Sevsin” kitabından binlerce adedin evlere ve işyerlerine ücretsiz olarak dağıtıldığını söyleyen Ünal, Ayrıca hazırlanan özel davetiyelerle başta Sivas protokolü olmak üzere, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine, kanaat önderlerine, çeşitli işadamlarına ve medya mensuplarına sunduklarını sözlerine ekledi.

Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sivas`ımıza yakışır bir etkinlik için bütün arkadaşlarımız gece gündüz demeden özveriyle çalışıyor. Peygamber Sevdalısı halkımızın da bu anlamlı ve güzel etkinliğimize katılım sağlayacaklarına olan inancımız tamdır. Bu inançla inşallah 30 Nisan Cumartesi günü ellerimizde tevhid bayrakları, dillerimizde tekbir ve salavatlarla Mevlana Miting alanında hep birlikte Sivas`ımızdan kutlu sevdayı haykıracağız.” (Fatih Gültekin, Veysi Siyah- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir