• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Sizler bizim GURURUMUZSUNUZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd âlemlerin Rabbi, eşi ve benzeri bulunmayan her şeye Kadir yüce Allah azze ve celleye mahsustur

Salat ve selam âlemlere Rahmet olarak gönderilmiş olan Hz. Muhammed Mustafa salllallahu aleyhi ve selleme, O`nun pak aline, ehli beytine ashabına ve de onlara tabi olan tüm Müslümanların üzerine olsun. Bugün Cezaevinde Kapalı görüş günümüzdü. Ziyaretime sevdiğim iki yeğenim ve de kızım yerine koyduğum Kübra isimli Kur`an ilimlerini okuyan kardeşim gelmişti.

Yeğenim Hacer Cumhuriyet Köyünde okuyor. Orada bulunan kardeşlerimin selamını söyleyince bir başka sevinç doğdu içime. Rahmetli Zindan arkadaşım Mustafa Sancar`ın kızı babasıyla birlikte cezaevinde çektiğimiz bir fotoğrafı dolabına astığını öğrenince duygulandım. Bir diğer bacımın beni rüyasında şehit olduğumu gördüğünü öğrendiğimde ise bunun sevincini yaşadım. Yeğenim Hacer ile bulunduğu yerdeki tüm kardeşlerimin her birine ayrı ayrı selamlarımızı iletmesini rica ettim.

Ben Yusufi Medresedeki bir abiniz ve kardeşiniz olarak şunu çok açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki siz Kur`an talebeleri bizim iftiharımız ve gururumuzsunuz. Bizler her ne kadar Yusufi Medresede olsak da siz kardeşlerimizin köle ve hizmetçisi olmak ve ilim yolunda sizin başarılı olabilmeniz için her şeylerini feda etmeye hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz. Ey İslami ilimler okuyan Mücahide ve Mücahit kardeşlerim! Sizler bizim çektiğimiz sıkıntıların birer goncası ve mükâfatısınız. Aziz Şehid Rehberlerimizin ve şehitlerimizin pak kanları ile birlikte Medrese-i Yusufiye`deki kardeşlerimin çektikleri meşakkat vesilesiyle siz Kardeşlerimiz için imkân ve olanak sağlandı. Buna vesile olmanın gururunun yanı sıra sizdeki azim ve gayret takdire şayandır.

Dini ilimleri öğrenmek için, hafız Kur`an olup yeryüzünü Kur`an nuruyla aydınlatabilmek için dünyadan ve nefislerinin istek ve arzularından kendi iradesi ile vazgeçip talebe olan sizler, biz Yusufilerden daha üstünsünüzdür.

O hayatın nedenli zor ve meşakkatli olduğunu biliriz. Bu uğurda emeği geçen tüm hocalarımızdan Rabbim ebeden ve daimen razı olsun. Öğrencileri iyi bir şekilde yetiştirmek için hocalarımızın gösterdiği fedakârlık Asr-ı Saadet dönemini andırıyor adeta.

Sizler ey Kardeşlerim!

Şunu biliniz ki ilim tahsil etmek hiçbir dönemde kolay olmamıştır. İçinde bulunduğunuz şartların ne denli zor olduğunu biliriz. Cennet nimetleri ile ikram etseydik bile bu yine de gösterdiğiniz ilim aşkının yanında bir hiç kalırdı.

Burası mükâfatların verildiği yer olmadığına inanıyorum ki Rabbim Mahşer günü siz kardeşlerimi nimetlerin en güzeli ile mükâfatlandıracaktır.

Kardeşlerim! Sizlere ders veren hocalarınızın kıymetini çok ama çok iyi bilin. Hiçbir ücret almadan sadece Allah rızası için gayret eden hocalarınıza her konuda yardımcı olun. Onlar da sizin gibi bu hizmette gönüllüdürler. Gönüllü insanların yaptığı her amel ve iş inşallah hayırdır.

Değerli hocalarım! Sizlere emanet edilen bu saf ve temiz kalpli öğrencilerinize her zaman şefkatli ve merhametli davranın. Onların kalpleri öyle narindir ki onları incitmekten korkun. Öğrencilerinizin arasında şehitlerin ve biz Yusuf-i kardeşlerinizin çocukları bulunmaktadır. Onlara bir anne, bir abla, bir baba ve bir abi olun. Onlar size, sizler de Allah`a emanetsiniz.

Değerli Kardeşlerim!

Sizlere nasihat etmekten hayâ ederim. Başınızda bulunan hocalarınız sizi öylesine güzel yetiştiriyorlar ki biz kardeşleriniz sizin nasihatlerinize ihtiyaç duyuyoruz.

Çektiğimiz sıkıntıların sizler için ahiret azığı olacağını unutmayın, ilim yolunda göstereceğiniz her türlü çabanın mükâfatı ise Allah`a aittir.

Son olarak kardeşlerimin her birisine ayrı ayrı selam eder, çıkmış oldukları ilim yolunda Rabbimin onları muvaffak kılmasını diliyorum.

Sizlerle her daim gurur duyduk. Sizler bizim başımızın tacı gönüllerimizin sultanısınız. Sizin elinize bir diken batsa bizim burada yüreğimiz incinir. Sizler bizim yarınımız ve gelecek nesiller için birer nursunuz. Allah`ın yeryüzündeki yürüyen ayetleri olan kardeşlerime selam olsun. Sizleri Allah için seven dualarınıza muhtaç Yusuf-i kardeşiniz.

Selam ve Dua ile… Allah`a emanet olun.

HASAN GÜNDÜZ

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir