• DOLAR 32.513
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2498.929
  • ...
Moskova dönüşünde Kerimov`dan Müslümanlara ağır cezalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özbekistan`da yeni çıkarılan bir yasayla sosyal medya üzerinden İslami ifadelerde bulunanlara, 'aşırılık propagandası yapıldığı iddiasıyla' 8 yıl hapis cezası verilebilecek.

Özbekistan`da mevcut İslam Kerimov yönetimi Müslüman halk üzerindeki baskı ve zulmüne hergün yeni yöntemler icadederek hız kesmeden devam ediyor.

26 Nisan'da Cumhurbaşkanı Kerimov tarafından imzalanan yeni yasaya göre, medyada İslami ifadeler kullanılırken propaganda yaptığını düşündükleri kişiler hakkında verilen ceza 8 yıl hapse çıkartıldı.

Azadlık radyosunun haberine göre özellikle, internette yayınlanan dini yazı ve haberlerin, hükümet yetkilileri tarafından aşırılık olarak değerlendirilmesi halinde bu yayınları yapanlara bundan sonra 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Taşkent hükümeti kendi rejiminin din anlayışına uymayan diğer bütün İslami görüş ve yazıları aşırılık olarak nitelendirerek, bunları yayınlayan Müslümanlara ağır baskılar uygulayarak hapis cezası veriyor. Hapse attığı Müslümanlara ağır işkenceler uyguluyor.

Özbek muhalifler, son yasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Kerimov`un Moskova ziyaretinden sonra imzalanmasının manidar olduğunu söyledi. Kerimov'un Moskova ziyareti sırasında iki ülke arasında teröre karşı işbirliği anlaşması dahil bir dizi anlaşma imzalanmıştı.

ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir