• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Şanlıurfa'da binlerce yeşil kartlıyı ilgilendiren önemli adım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık iki ay önce faaliyete giren 600 yataklı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinin yaşadığı parasal sorun SGK ile varılan anlaşma ile giderildi. Üniversite bütçesi ile yönetilen ancak parasal sorun yaşayan Harran Üniversitesi TIP Fakültesine SGK Başkanlığı tarafından aylık 9 Milyon TL gönderilecek. Global bütçeye dâhil edilen Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Şanlıurfa’da bulunan 750 bin yeşil kartlı ve her türlü sosyal Güvenlik kurumuna ait hastalara hizmet verebilecek.

Harran Üniversitesini ekonomik olarak rahatlatacak olan Global bütçe için SGK Başkanlığında resmi tören imzalandı. SGK ile Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesi arasında imzalanan protokol törenine Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen, TIP Fakültesi Başmüdürü Abdullah Göçmez katıldı.

Bağlı: Urfa’ya ayrıcalık tanıdık

Harran Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesini ayrıcalık tanıdıklarını SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, “Aylık 9 milyon TL Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenecek. Bunun karşılığında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi başta Yeşil Kartlılarımız olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamındaki tüm vatandaşlarımıza hizmet etme imkânına sahip olacak. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bu sözleşme ile kazancı; bundan sonra faturaları incelemeye tabi tutulmaksızın, kesintilere tabi tutulmaksızın ve beklenmeksizin her ay peşinen kendilerine 9 milyon TL ödemiş olacağız. Böylece bütün kapasite değerlendirilmiş olacak ve Şanlıurfa’daki kamu sağlık hizmet anlamında çok ciddi bir darboğazı aşmış olacağız.” dedi.

Kaçar: Harran TIP sağlık açığını kapatacak

SGK ile Harran Üniversitesi TIP Fakültesi arasında imzalanan protokole katılan Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, hastanenin artık rahat nefes alacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Harran Üniversitesine Hastanesine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık olarak düzenli bir şekilde 9 milyon gibi bir ödeme yapılacak olması hastanemizin gelişimi noktasından vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişim noktasında son derece önemli kolaylıklar sağlayacaktır. Bir diğer önemli avantajı da Şanlıurfa, Yeşil Kart oranının en yüksek olduğu il. Şu andaki nüfusumuzun yaklaşık yüzde 38’i yeşil kartlı, bu protokol imzalanmadan önce yeşil kartlı vatandaşlarımız direk olarak Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde direk muayene olamadıkları için merkezdeki hastanelerimizde çok ciddi anlamda yoğunlaşma söz konusuydu. Bu da hem orada çalışanların iş yükünü arttırmakta hem de vatandaşlarımızın sağlıksız ortamlarda hizmet alma gibi bir sonucu çıkarmaktaydı. 750 Bin Yeşil Kartlı bulunan bir memlekette, Yeşil Kartlılarımızın hiçbir sevk almadan başka bir kuruma uğramdan direk olarak Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesine giderek muayene olma kolaylığını sağlamış olması bizim açımızdan son derece önemlidir.”

 Harran TIP her türlü hastayı kabul edecek

Harran Üniversitesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Global Bütçe Anlaşmasına varılmasından dolayı oldukça memnun olduklarını ifade eden Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ise şöyle konuştu: “Bu anlaşma Urfa’mıza hayırlı olsun. Global bütçe bizim için çok hayati değerde, üniversitemizin 30 Milyon borcu var. Şu anda ilaç fiyatlarını 1 yıl sonra ödeyebildiğimiz için ilaçları daha pahalı olarak alıyoruz, hizmetlerimiz durma noktasına gelecekti. Bu bütçeyle hızlı bir şekilde hizmet üretebilir bir duruma geldik. Bundan sonra Yeşil Kartlılarda gelebilecek, diğer sağlık kurumları daha önce sevkle geliyordu şimdi sevksiz olarak direk müracaat edebilecekler.”

Konuşmanın ardından Rektör Taşaltın ve SGK Başkanı Bağlı sözleşmeyi imzaladılar. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir