• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
"Anneler çocuklarını İslam için yetiştirsinler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Saray'da "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Murat Dalgın`ın yaptığı etkinlik Kur'an tilavetiyle başladı. Okunan Mevlid-i Şerifin ardından Grup Rahmet ilahiler seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan İttihad'ul Ulema üyesi Levent Dalgın, ailelerden çocuklarını İslam için yetiştirmelerini ve Allah`tan korkan bir nesil yetiştirmelerini istedi.

Dış güçlerin oyunlarından bahseden Dalgın, İslam düşmanlarının oyunlarına karşı kardeşliği tesis etmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek “Şimdi soruyorum size? İslam ülkelerini birbirine düşürme fikri kimin acaba? Acaba bizleri nurcu, tarikatçı, şu cemaat, bu cemaat diye ayıran kimlerdir? Üstad Bediüzzaman Uhuvvet Risâlesi`nde söz ettiği gibi, ‘Müslümanların birbiriyle uğraşması kimin işine yarıyor acaba.` İşte bu oyunun farkında olmalıyız. Bu yaşananlardan dolayı bu kardeşliği tesis etmeye her zamankinden daha çok muhtacız. Ancak bugün hamdolsun ki Müslümanlar daha çok uyanıyorlar ve İslam düşmanlarının tuzaklarından daha çok haberdardırlar.” dedi.

Dalgın, son olarak etkinliğe katılan ailelere seslenerek, şu tavsiyelerde bulundu: “Sizlerden bir ricam var Allah`ın kelamı Kur`an-ı Kerim`i bolca okuyalım. Okuduğumuzda tefsiriyle birlikte okuyalım. Allah için evlerimiz Resulullah`ın evine benzesin. Kazancımız helalinden olsun ancak az olsun bu önemli değildir. Allah için annelerimiz, çocuklarını İslam için yetiştirsinler ve Allah`tan korkan bir nesil yetiştirsinler.”

Kutlu Doğum etkinliği Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir