• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
`Resmi bayramlar öğrencilerin manevi gelişimlerini tahrip ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okullarda 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim gibi resmi bayramlarda düzenlenen etkinliklerin ahlaksızlığı aşıladığını söyleyen Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, neslin ahlaki ifsada uğratılmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Resmi bayramlarla ilkokullarda çocukların olumsuz etkileneceği bazı etkinliklerin yapılmaya çalışıldığını belirten Çaplık, “Bu etkinlikler danslı, müzikli ve özellikle batı tarzı gösteriler şeklinde yapılıyor. Bu etkinlikler yapılırken de, çocukların kız ve erkek karma olmasına dikkat edilir. Beraber dans etmeleri sağlanır. Bu anlayış yıllardır bilinçli bir şekilde uygulanmaya devam edilmektedir. Bu anlayış, cumhuriyet elitlerinin halkı dinsizleştirmek için, batılı efendilerinin emir ve direktiflerini yerine getirmek için uygulamaya koydukları bir proje idi. Bu projenin en etkili uygulama yeri de ilkokullar seçildi. Daha hiçbir şeyin farkında olmayan çocukların hedef seçilmesi tesadüf değildir. Tahribatın daha ilk çocukluk yıllarında başlanması tasarlanmıştır. Daha hayatın başında manevi hayatlarının olumsuz bir şekilde hedefe konulması planlanmakta, danslı ve batılı müzikli gösteriler çocukların özlemi duyacakları bir hayat olarak empoze edilmeye çalışılmaktadır.” dedi.

“Halkın değerlerine tamamen zıt bu tür etkinlikler kaldırılmalıdır”

Cumhuriyetin kuruluşundan şimdiye kadar, bu tahripkâr anlayışın sürdürülmeye çalışıldığını vurgulayan Çaplık, “Ancak son zamanlarda ‘dindar nesil` gibi ulvi bazı düşüncelerin dile getirilmesi ve toplumda heyecanla karşılanması, okullarda aynı hassasiyetle karşılık bulmadı. Bazı öğretmenlerin eski düzen alışkanlıklarını sürdürmeleri, gerekse bazı öğretmenlerin ideolojik yaklaşmaları, bazı okul idarelerinin de hassas davranmamaları neticesinde hala 1940`ların katı militan laikçi olumsuz anlayışın devam ettiğini üzülerek görmekteyiz. Yıllardır devam eden bu tahripkâr projenin artık bir son bulması gerekmektedir. Halkın değerlerine tamamen zıt bu tür etkinlikler kaldırılmalıdır. Örf ve adetlerimize ters olan bu tür uygulamaların dayatılmasının önüne geçilmelidir. İdeolojik davranan öğretmenlerin kasıtlı tavırlarına karşılık, Müslüman halkın hassasiyetleri hatırlatılmalıdır. Müslüman halkın çocuklarının daha hayatlarının başında, bu tür olumsuz uygulamalarla dimağları kirletilmemelidir.” diye konuştu.

“Çocuklar manevi bir tahribat projesine tabi tutuluyor”

23 Nisan Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi etkinliklerde, çocukların ve gençlerin merkeze alındığı kutlamalar olduğunu hatırlatan Çaplık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kutlamalar bu iki kesim üzerinden yürütülmektedir. Bu kutlamalarda, özellikle açık-saçık kıyafetlerin dayatılması asla kabul edilemez. Bu açık saçık kıyafetlerle, kızlı erkekli, anlamsız bir takım ‘eşli hareketler` yapılması ve ‘kutlama` diye yutturulması kelimenin tam anlamıyla halkın manevi değerlerini aşağılamak anlamına gelmektedir. Halkın manevi değerleri noktasında saldırıya uğraması açık bir insan hakkı ihlali iken, çocuklarının üzerinden manevi bir tahribat projesine tabi tutulmaları ise işin vahametini ve uzun vadede gelecek neslin karşı karşıya kalacağı manevi buhranın büyüklüğünü bize göstermektedir. Şu anda madde bağılılığının bu derece yaygınlaşması, ahlaksızlığın ve kural tanımazlığın bizi bu derece kasıp kavurması, hırsızlığın ve arsızlığın alenileşmesi, hep bu manevi tahribatlardan kaynaklanmıyor mu?”

“Çocuklarımız üzerindeki emellere son verilmelidir”

“Kesinlikle halkın manevi değerleri, özlemleri, hassasiyetleri ve beklentileri göz önünde bulundurulmalıdır” diyen Çaplık, “Birilerinin çocuklarımız üzerindeki emellerine son verilmelidir. Çocuklarımız örf ve adetlerimiz doğrultusunda eğitimlerini almalıdırlar. Öğretimlerinin sağlıklı olması gerektiği gibi, eğitimlerinin de manevi değerlerimiz doğrultusunda şekillenmesini istiyoruz. Birilerinin ideolojik sapkınlıklarını bizim masum çocuklarımız üzerinden uygulamaya koymasına, toplum olarak kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir