• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Hüsn-i Hat Sergisi bugün sona eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin en büyük Hüsn-i Hat Sergisi’ni Gaziantepliler tarafından büyük bir ilgi gördüğünü belirten ünlü Hat sanatı hocası Mahmut Şahin, yaklaşık 2 hafta boyunca açık kalan ve yoğun bir ilgi gören sergiyi gezenlerin 13 senenin meyvelerini görme fırsatı bulduklarını belirtti.

13 yıldır il il dolaşarak talebe yetiştirdiğini belirten Şahin, gidemediği illerde de hat sanatını sanal alam üzerinden öğrettiğini söyleyerek, “Geçen yılda Gaziantep'te sergi açmıştık. Sergimize yoğun bir talep vardı. Bu senede 65 sanatçımızın 250'den fazla eserleriyle katıldık. Çeşitli illerden sanatçılar ile bazı öğrencilerimle biz beraber bu sergiyi açtık. Gaziantepliler bu sergide 13 senenin meyvelerini görme fırsatını buldu.” dedi.

Sergide 61 tane öğrencisinin 250 tane eserini görmekten gurur duyduğunu belirten Şahin, “Geçen yıl ve bu yıl Gaziantep’te iki tane sergi açtık. Sergimizde 61 tane öğrencim var. Burada eser hazırlayan arkadaşların yüzde 90’ı benim öğrencilerim. Kutlu Doğum haftası münasebetiyle ayın 28’ine kadar devam eden sergimiz Adıyaman ile devam edecektir. Buradaki eserlerin hepsi 13 yıl boyunca emek verilerek hazırlanmış eserlerdir. 13 yıldır il il dolaşıyoruz, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Kocaeli ve aynı zamanda internet üzerinden de dersler veriyorum. Bunun şu an mahsulünü topluyorum. 61 tane öğrencimin 250 tane eserini görmekten gurur duyuyorum.”ifadelerini kullandı.

Sergide sergilene eserler ile ilgili de bilgi veren Şahin, Hüsn-i Hat eserleri başta olmak üzere Tezhip, Ebru ve Tombak gibi değişik türlerde eserlerin olduğu, eserlerin çoğunluğunun Kutlu Doğum haftasına özel çalışmalar olduğunu belirterek, sözlerini şöyle noktaladı: “Hat sanatı ciddi bir sabır sanatıdır. Takriben eğitiminin 13-14 yıl süren bir sanattır. 7 seneden önce nerede ise eser vermenin imkan olmadığı bir sanattır. Bu konuda şu ana kadar 500’ü aşkın talebe ile beraber elhamdülillah Anadolu’da ses getirmeye çalışıyoruz.”

Gaziantep'te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden 65 sanatçının yaklaşık 250 eserinin yer aldığı ve 16 Nisan’da açılan sergi bugün sona eriyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir