• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut-Der Suriyeli aileye sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Muhtaçlarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Umut-Der), yapmış olduğu aylık rutin yardımlarının yanı sıra, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacılara da yardım etmeye devam ediyor.

Umut-Der, bu kapsamda yaklaşık 2 ay önce Esed güçlerinin Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesini bombalaması sonucu Kilis’e yerleşen 4 kişilik Raşid ailesine yardımlarda bulundu.

Yaptıkları yardımlarla ile ilgili İLKHA’ya konuşan Umut-Der üyelerinden Mehmet Baki Kiraz, Kilis’te bulunan Suriyeli aileleri ziyaret ettiklerini ve bu kapsamda çok zor durumda olan Suriyeli ailelere ve Halid El Raşid ailesine yardımda bulunduklarını belirtti.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kilis’e yerleşen Suriyeli mültecilere yardım ettiklerini belirten Kiraz, “Gaziantep Umut-Der, olarak Kilis ilimizdeki Suriyeli kardeşlerimize ziyarette bulunduk. İhtiyacı olan bu kardeşlerimizin bir kısmına da yardım getirdik. Burada durumlarını tespit ettik. Bu kardeşimiz de Suriye’den gelmiş. Kendisi Suriye’de öğretmenlik yapıyormuş. Kilis’e geldiğinde hiçbir şeyi yokmuş. Buradaki kardeşlerimiz kendilerine yardımda bulunmuşlar. Biz de zaman zaman ziyaret edip yardımda bulunacağız. Bu kardeşimiz aynı zamanda burada ameliyat geçirmiş. Bundan dolayı ailesinin geçimini sağlayamıyor.” dedi.

Kilis’te çok sayıda Suriyeli ailenin olduğunu ve bu anlamda hayırseverlere de çağrıda bulunan Kiraz, “Bu kardeşimiz çok mağdur. Çalışamadığı için kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Bu anlamda hayırseverlerden bu kardeşimize yardımda bulunmalarını istiyoruz. Yardımlarını Gaziantep Umut-Der aracılığıyla bu kardeşimize yardımcı olabilirler. Bizde inşallah elimizden geldiği kadar bu kardeşimize ve diğer fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Suriye’de öğretmenlik yaptığını ve yaklaşık 2 ay önce Esed güçlerinin Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesini bombalaması sonucu ailesi ile birlikte evini terk ettiğini söyleyen Halid El Raşid, hayata tutunma adına Kilis’e yerleştiği belirtti.

Türkiye’de geçirdiği bağırsak ameliyatı sonucu çalışamadığından dolayı ailesi ile birlikte zor günler geçirmeye başladığı söyleyen El Raşid, “Umut-Der’e yapmış oldukları yardımlarından dolayı Allah (cc) kendilerinden razı olsun. Ameliyat olduğum için çok zor durumdayım.” dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir