• DOLAR 32.522
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.626
  • ...
Vuslat FM Genel Yayın Yönetmenine saldırının ilk duruşması görüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Vuslat FM Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Dağtekin`in evine molotoflu saldırıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması Adana 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Dağtekin`e yönelik saldırıya karıştığı belirtilen tutuklu tek sanık Sipan Sömer`in (20) hâkim karşısına çıkartıldığı dava duruşması, 7 Haziran 2016 tarihine ertelendi.

Adana 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, Adana Vuslat FM Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Dağtekin ve avukatları katıldı. Tutuklu tek sanık Sipan Sömer`in de hazır bulunduğu ilk duruşmada müşteki, sanık ve avukatlar tek tek dinlendi.

Duruşmada; sanık Sömer, Dağtekin`e yönelik saldırıya katıldığı şeklindeki iddiaları kabul etmedi. Müşteki avukatları ise Dağtekin`in Sömer`i saldırıya katılanlar arasında görüp teşhis ettiğini belirttiler.

Saldırganlardan şikâyetçi olduğunu belirten Dağtekin, 31 Ocak 2016 tarihinde yaşananları ayrıntılarıyla mahkeme heyetine anlattı.  Adana`nın Seyhan ilçesinde PKK lehine yapılan gösteriler sırasında evinin önüne gelen 30-40 kişilik örgüt yandaşının barikat kurup olay çıkartmak istediğini aktaran Dağtekin, kendisinin küçük çocuklarının olduğunu, çıkan olaylarda göstericilere müdahale eden polisin gaz bombası kullandığını bundan da çocuklarının ve ailesinin etkilendiğine işaret etti. Göstericilerden sokaklarında barikat kurmamalarını istemesi üzerine taş ve molotoflarla saldırıya uğradığını ve evine el yapımı bomba atıldığını belirten Dağtekin, saldırganlardan şikâyetçi olduğunu söyledi.

Müşteki, sanık ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, sanık Sipan Sömer`in tutukluluğunun devamına ve dava duruşmasının 7 Haziran 2016 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Duruşma sonrası davayla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Dağtekin`in avukatı Mustafa Yavuz, tutuklu sanığın müvekkili tarafından teşhis edildiğini, diğer saldırganların da yakalanması için çalışma başlatılmasını istediklerini kaydetti.  (Ayhan Kaya-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir