• DOLAR 32.56
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2432.082
  • ...
SON DAKİKA
Lise ve ilkokul öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkâmil ilçesinde 10`uncu Bölge Lise ve İlkokul öğrencileri tarafından Haci Sani Konukoğlu İlkokulu yanındaki pazar yerinde düzenlenen ‘Tevhid ve Vahdet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)` temalı etkinlik büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Etkinliğe öğrenciler, veliler, öğretmenler ve idareciler katıldı. Program Nurettin Şirin Hoca`nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program öğrencilerinin hazırlamış olduğu Hz Muhammed`in (sav) hayatını anlatan şiirler ve ilahiler ile devam etti. İlkokul öğrencilerinin Peygamber Efendimiz Hz Muhammed`i konu alan şiirler okuması, katılımcılarda duygu dolu anların yaşanmasına neden olduğu görüldü.

Programda Aysel Tekinalp Ortaokulu öğretmenlerinden Abdulkadir Aydoğan, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Hz Muhammed`in ümmetine olan sevgisinden bahseden Aydoğan, hem dünyada hem de ahirette huzur ve saadete ermek isteyenlerin Hz. Muhammed`i kendilerine örnek alması gerektiğini belirtti.

Hz Muhammed`in insanlık için en güzel bir örnek olduğuna vurgu yapan Aydoğan, O'nun sevdasının etrafında toplanmaları gerektiğini ve O'nu sahabelerin sevdiği gibi sevmeleri gerektiğini söyledi.

Program, öğrencilerinin hazırlamış oldukları, şiir ve ilahileri seslendirmesiyle sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir