• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
"Peygamber ahlakına sahip çocuklar yetiştirmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa ve Türkiye'nin bir ol il ve ilçelerinde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu, Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Belediye düğün salonunda düzenlenen etkinlik Hafız Hüseyin Akyürek'in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlik, Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar İsa Emre, Hz Muhammed'in örnek yaşantısından kesitler anlatarak, vahdet ve kardeşlik konularını üzerinde birer konuşma yaptı.

Her yönüyle Hz Muhammed'in örnek alınması gerektiğini belirten Emre, "Siyer kitaplarını bir alış veriş dükkânına benzetebiliriz. Bir dükkâna eski elbiseyle girip, yeni elbiseyle çıkarız ya, siyer kitapları da buna benze. Hz. Peygamberi okuduğumuz zaman, eskiyi bırakmamız lazım. Giyimimizle, sözlerimizle, ilişkilerimizle eskiye dair ne varsa orda bırakmak lazım. Çünkü o siyer, bizlere yeni şeyler öğretiyor. Peygamber aleyhi selama dönmek zorundayız. O'nu anlamak zorundayız." dedi.

Özellikle anne ve babalara seslenen Emre;"Bilhassa anne ve babalar, Peygamber Ahlakına sahip çocuklar yetiştirelim. Hz. Muhammedi tanıyan çocuklar yetiştirelim, O'nu bilen çocuklar yetiştirelim, çocuklarımıza mutlaka O'nu anlatalım. Bir çocuğumuz doktor, öğretmen olsa çok seviniyoruz ve iftihar ediyoruz değil mi? Acaba çocuklarımızda Muhammed'in (sav) ahlakı var mı, bizim çocuklarımız Peygamber Efendimize ne kadar benziyor. Eğer çocuklarımızda Peygamber ahlakı yoksa çocuğumuz doktor da, öğretmen de ve avukatta olsa da boştur. Önemli olan Peygamberin ahlakını taşıyıp taşımadığıdır." ifadelerini kullandı.

Emre, konuşmasını Asr-ı Saadete yaşanan kardeşlik ve vahdet konularını hakkında verdiği örneklerle tamamladı.

Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubun, okuduğu 40 Yaşındasın isimli şiir duygulu anlar yaşatırken, etkinlik Grup İhya'ın seslendirdiği ilahilerin ardından yapılan dua ile program sona erdi. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir