• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Sağlık Müdürlüğü filosuna 10 yeni ambulans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 2 adeti 4x4 kırsal alan için olmak üzere toplam 10 yeni ambulans İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı tarafından düzenlenen törenle 112 Sağlık ekiplerine teslim edildi.

Gatem İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde düzenlenen törende konuşan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, insan hayatının hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar önemli olduğunu vurguladı.

Hayati bir işlevi yerine getiren 112 Acil Sağlık hizmeti ekipleri ile birlikte vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Yazı, “Güneydoğunun her konuda olduğu gibi sağlıkta da en büyük ve gelişmiş ili olan Gaziantep’te sağlık hizmetlerini, modern tıbbın ve çağın imkanlarını kullanarak layık olunan şekilde etkin, güvenilir ve ulaşılabilir bir şekilde sunmak en büyük arzumuzdur.”dedi.

Gaziantep’e tahsis edilen 10 yeni ambulansın teslimini gerçekleştirdiklerini belirten Yazı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaklaşık 2 milyon nüfuslu şehrimizde halkımızın yanı sıra Suriyeli misafirlerimize, filomuza katılan 10 yeni ambulansımız ile birlikte, toplam 1 adet obez acil yardım ambulansı, 2 adet 4 sedyeli ambulans olmak üzere toplamda 87 adet ambulans, 1 adet motorize acil yardım ambulansı, merkezde 29, ilçelerimizde 12 olmak üzere toplam 41 Acil Sağlık İstasyonu, şehir içi 10 dakika, kırsalda 30 dakika ulaşım süresi ile şehrimize hizmet vermekteyiz.”

Sağlık ekiplerinin çalışmalarına destek amaçlı vatandaşlardan da duyarlılık beklediklerini belirten Yazı, Gaziantep’te 112'ye günlük ortalama 10 bin çağrının geldiğini ve bunun sadece 500’ünün gerçek ihbar olduğunu ve 9 bin 500'ünün ise asılsız  olduğunu belirtti.

Yazı, “Yoğun trafikte gerekli hassasiyeti göstermeyen sürücüler, hava muhalefeti gibi olumsuz şartlarda dahi vatandaşlarımıza bu olumsuzlukları yansıtmamaya azami özen gösteren 112 personellerimiz de insan hayatıiçin zamanla yarışmaktadır. Hayati bir görevi yerine getiren 112'ye yapılan gereksiz aramalar ise bizleri ciddi anlamda üzmektedir.  Gaziantep’te 112'ye günlük ortalama 10 bin çağrı düşmekte ve bunun sadece 500’ü gerçek ihbar olarak belirlenmektedir. 9 bin 500'ü ise ne yazık ki gereksiz çağrılardır. Bu gereksiz çağrıların çoğunluğu ise çocukların eline verilen telefonlardan, çocukların yanlışlıkla acil çağrı butonlarına basmalarından kaynaklanmaktadır. Bu hususta halkımızdan daha duyarlı olmaları konusunda hassasiyet bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir