• DOLAR 32.515
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2488.188
  • ...
Gaziantep Üniversitesi`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi`nde (GAÜN) İdealist Gençler Topluluğu tarafından organize edilen ve Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman`ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, İslam dininin kardeşlik dini olduğu ve vahdet ile kardeşliğin önündeki en büyük engelin ise ırkçılık olduğu vurgulandı.

İnşaat Mühendisliği konferans salonunda düzenlenen program, Üniversite Cami İmam-Hatibinin Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, İdealist Gençler Topluluğu Başkanı İbrahim Kızılçınar`ın selamlama konuşması ile devam etti.

İdealist Gençler Topluluğu olarak geçen yıl kurulduklarını ve kurulduklarında ise yine ilk olarak etkinliklerinin Kutlu Doğum etkinliği olduğunu belirten Kızılçınar, kuruldukları günden bu yana Hz. Muhammed`in (sav) kutlu mesajını ve davasını hayatın her alanına ile özellikle üniversitelerdeki gençlere ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kızılçınar`ın selamlama konuşmasının ardından program, İnzar İlahi Grubu ses sanatçılarından Adem Kılınç`ın seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, bugün tüm dünyanın vahdet ve kardeşliğe ihtiyacının olduğunu, ancak vahdet ve kardeşliğin önünde bazı engeller olduğunu ve bu engelin ise ırkçılık olduğu vurguladı.

"İslam tek kelimeyle kardeşliktir"

Üniversiteli öğrencilerin mutlaka Medine üniversitesini ve ensar ile muhacir arasındaki kardeşliği okuması gerektiğini belirten Yaman, “Medine`den sonra İslam nedir diye soracak olursanız. İslam tek kelimeyle kardeşlik diye tarif edilebilir. Medine üniversitesini okuyan bir insan İslam nedir sorusuna 'kardeşliktir' diye cevap verebilir.”dedi.

İslam dininin kardeşlik dini olduğunu ve vahdet ile kardeşliğin ise Hz. Muhammed`de (sav) olduğunun altını çizen Yaman, “İslam kardeşliktir. İslam`ın bütün emirlerini şöyle bir gözden geçirelim. Selam vermek kardeşlik değil midir? Namaz kılmak bir anlamda cemaatle kardeşlik değil midir? Oruç derken yardımlaşma anlamıyor muyuz? Sabır, tevekkül, zekât, infak ve muhtaç olana yardım etmek ve bütün bunların hepsi zaten bir yerde kardeşliğe, vahdete çıkıyor. Kur`an`ı Kerimin neredeyse her sayfasında, her bir süresinde kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmadan bahsediliyor.” ifadelerini kullandı.

"Kardeşliğimizin önündeki en büyük engel ırkçılıktır"

Kardeşliğin önündeki en büyük engelin ırkçılık olduğunu ve bunun bazı kesimler tarafından sürekli pompalandığına dikkat çeken Yaman, “Ben daha Peygamber Efendimizin merhametini ve adaletini hala anlayamamışım diyerek bir anlamda kendimizi hesaba çekmek zorundayız. O`nun sadece adaleti değil, bütün vasıfları yani hangi vasfını saysak karşımıza O`nun en güzel örnek olduğu çıkıyor. Fıtrat biz ise sürekli O, örneğe doğru koşmaya çalışıyoruz. Birileri bize engel çıkartmaya çalışsa da. Vahdet ve kardeşliğini önünde bir takım engeller var. Biz bu engelleri sonradan icat ettik. Bu engeller bize farklı yerlerden bulaştı. Bizim kardeşliğimizin önündeki en büyük engel ırkçılık engeli sürekli bu topluma pompalanıyor. Batı ülkeleri sürekli bu engel ölmesin sürekli diri kalsın diye ulusçuluk, ulus devletçilik, kabilecilik, aşiretçilik ve ırkçılık bunların hepsi sürekli canlı tutulmaya çalışılıyor. Bu aslında vahdetin önünde en büyük engeldir. Peygamber Efendimiz bunun kokusunu bile aldığında müdahale etmiştir.”hatırlatmasında bulundu.

Konuşmaların ardından Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahiler ile program sona ererken, üniversite öğrencileri İdealist Gençler Topluluğu`na düzenlemiş oldukları Kutlu Doğum etkinliğinden dolayı teşekkür ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir