• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kutlu Doğum Şiir ve Makale Yarışması birincileri açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen ve iki kategoriden oluşan "Kılıç ve Merhamet Peygamberi" konulu 2016 Kutlu Doğum Şiir ve Makale Yarışmasında dereceye giren eserler açıklandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu adına açıklamalarda bulunan Adnan Akgönül, her iki kategoriden de çok sayıda eserin yarışma için gönderildiğini belirterek, bunlar arasından ilk 3 eseri seçmek için komisyon üyelerinin titiz bir değerlendirme yaptıklarını ifade etti.

Akgönül, “Kılıç ve Merhamet Peygamberi temasıyla düzenlenen makale ve şiir yarışmasına yoğun bir katılım gerçekleşti. Yüzlerce makale ve şiir verildi. Bu makale ve şiirler arasında jüri üyelerimiz tarafından dereceye giren kardeşlerimiz seçildi.” dedi.

Akgönül, yarışmaya şiir ve makaleleriyle iştirak eden herkese teşekkür ederek dereceye girenler şöyle açıkladı:

Makalede birinci kategori

Makalede birinci kategoride yarışmaya Batman ilinden "Can Peygamberim Sen Ki" eseriyle katılan Zeliha Gürceğiz birinci, İstanbul ilinden "Savaşın ve Merhametin Öğretmeni" adlı eseriyle katılan Zeynep Tulgar 2'nci, Bursa ilinden "Efendimiz (sav)`in Eşsiz Önderliği" eseriyle katılan Muhsin Şenol 3'üncü oldu.

Makalede 2'nci kategori

Makalede 2'nci kategoride yarışmaya Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde "Rahmet Peygamberi" eseriyle katılan Zehra Balçık birinci, Viranşehir ilçesinden "Kılıç ve Merhamet Peygamberi Hz Muhammed(SAV)" adlı eseri ile katılan Hüseyin Sayhar 2'nci, Diyarbakır ilinden "Sana Layık Olamadık" eseri ile katılan Beyzanur Aşkın ise 3'üncü oldu.

Şiir Yarışmasında birinci kategori

Şiir kategorisinde ise Karaman'dan "Güle Dokunuş" adlı şiiriyle İbrahim Şaşma birinci, Elbistan`dan  "Ey Benim Canımın Canı Efendim" eseri ile katılan Celalettin Kurt 2'nci, Mardin ilinin Nusaybin ilçesinden "Rahmetine Susanmış Kılıcın Sahibine" adlı eseri ile katılan Sultan Aslan ise 3'üncü oldu.

Şiir yarışmasından 2'nci kategori

Erzurum'da "Zemheride Gül Cemresi" adlı eseri ile Alperen Enes Bayar birinci, Diyarbakır'da "Anlatamamak Seni" eseri ile katılan Hüseyin Gülsever 2'nci, Bursa ilinden "Muahhara" adlı eseri ile katılan Muhammed Ubeyd Aytekin ise 3'üncü oldu. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir