• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Silopili mağdur öğrenciler TEOG sınavına girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde bugün yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2'nci dönem sınavına Silopili öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Silopi'de 5 Nisan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve çatışmalardan dolayı eğitim ve öğretime ara veren öğrenciler bugün ilçede gerçekleştirilen TEOG sınavına girdiler. Silopili öğrenciler sınav sonrası sıkıntılarını anlattı.

Öğrencilerden H.A sınavın kolay olduğunu ve bazı soruları çözebildiğini belirterek yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağından dolayısıyla eğitimden uzak kaldıklarını ve ders çalışamadıkları için yüksek puan beklemediğini söyledi.

Sınavın ertelenmesi gerektiğini ve tam anlamıyla hazırlanmadıklarını ifade eden A.H ise sokağa çıkma yasağında çalıştığını ve şimdide ikinci oturum için diğer konulara baktığını söyledi.

Kız öğrenci S. K sınavının iyi geçtiğini belirterek, “Zorlandığımız konular olmasına rağmen iyi geçti, elimden geldiği kadar konuları yetiştirmeye çalıştım ama bilmediğim konular da çok çıktı.” dedi.

Diğer kız öğrenci C. S de büyük haksızlığın olduğunu ve mağdur olduklarını belirterek kendilerine fazladan puan verilmesi talebinde bulundu.

Şırnak kent merkezinde başlatılan yasaktan dolayı Silopi'ye yerleşen ve burada TEOG sınavına giren öğrencilerden R. E çok konu eksiklerinin olduğunu elinden geleni yaptığını söyledi.  (İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir