• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
"Hayat kurtarmak için kan vermek önemlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay tarafından düzenlenen 7’nci geleneksel kan bağışı kampanyasına katılan vatandaşlar, kan vermenin çok önemli olduğunu ve kan bağışında bulunmanın hayat kurtardığı gibi sağlık açısından da önemli olduğunu belirttiler.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen kan bağışı kampanyası büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Kan vermek isteyen vatandaşlar, önce kan bağışçısı bilgilendirme formu doldurarak, görevli olan doktorlar tarafından genel durumu değerlendirildi. Bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alındı. Daha sonra sağlık açısından sorunu bulunmayan vatandaşlardan kan alındı.

Kan bağışında bulunmak için geldiğini belirten Mehmet Kılınç, “Buraya kan vermek için geldim. 2 sene önce yine aynı bu kampanya vesilesi ile kan vermiştim. Bu sene yine kan vermeye geldim. Kan verme rekoru Gaziantep’teydi. Bu yıl rekoru yenilemeye geldik. Her yıl isterlerse her yıl geliriz.”dedi.

İlk defa kan verdiğini belirten Mehmet Ali Çapan, “Ben bir hayat kurtarmak için kan vermeye geldim. Herkesi de kan vermeye davet ediyorum. Daha önce hiç kan vermemiştim sadece bir defa beyaz kan vermiştim. İlk defa burada kan veriyorum. Tekrardan ihtiyaç olursa yine kan vermeye hazırım. Kan vermek çok önemlidir. Kan vermek hem kan ihtiyacı olanlar için hem de bizim sağlığımız için önemlidir.”ifadelerini kullandı.

Sağlık durumu el veren herkesin kan bağışında bulunması gerektiğini belirten İsmet Kurt ise “Daha öncede kan bağışında bulunmuştum. Güzel bir hareketlilik bulunmaktadır. Kan vermek önemlidir. Onun için herkes sağlık durumu el verdiği müddetçe kan vermelidir. Herkesi de kan vermeye davet ediyoruz. İnşallah bu kalabalık Gaziantep olarak rekoru yine yakalarız.” temennisinde bulundu.

Müslüm Eroğlu isimli öğrenci de “Kan bağışında bulunmak, kişisel ve toplumsal açıdan büyük önem arz eder. Kişisel sağlık açısından önerilen bir işlev olmakla beraber, toplumsal açıdan hayat kurtaracak kadar değerlidir. Unutulmamalıdır ki gereksinim duyduğumuzda ihtiyacımız olan kanı bulabilmemiz için kan bağışlamamız gereklidir.”şeklinde konuştu.

Kan vermeyi herkese tavsiye eden Halil Keskin ile Hakan Kurt ise “Kan bağışı çalışmasına destek amacıyla kan vermek için geldik. Unutmayalım sürekli mutlaka birilerine kan ihtiyacı olabiliyor. Onun için kan vermemiz gerekiyor. Bu yıl rekorun ise daha fazlası ile elde edilecektir. Her vatandaşın kan vermesi gereken bir durum çok güzel bir duygu. İlk defa kan veriyoruz. Herkesi de kan vermeye davet ediyoruz.” diye konuştular. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  















Bu haberler de ilginizi çekebilir