• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
Yapıcıoğlu: `Kardeşliğin yolu İslamdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu ve Güneydoğu`daki huzur, barış ve refah ortamını hedef alan, ekonomik ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyen terör olaylarının önlenmesin temelinde vahdet ve kardeşlik bilincinin yattığını ifade eden Hür Dava Partisi`nin Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Akit`e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum` etkinliklerinin; ümmeti birliğe ve beraberliğe sevk etmek amacıyla yapıldığını belirten Zekeriya Yapıcıoğlu, son zamanlarda halkın huzur ve güvenliği için yürütülen terörle mücadele konusuna da değinerek, “İnsanlar İslam`dan uzaklaşınca, Allah`tan uzaklaşınca, onu hiçbir şey tatmin etmez. Bunun da çözümü bunun da umudu yine her bir vicdana her bir insanın vicdanına kalbine Allah korkusunu yerleştirmektir” ifadelerini kullandı.

YAPICIOĞLU: İNŞALLAH BİR GÜN BU SEVGİ KITALARI KUŞATACAKTIR

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum` etkinliklerinin önemine dikkat çekerek, “Rabbimize şükür… İstanbul`da, Ağrı`da, Van`da, Batman`da ve pek çok yerde benzer etkinlikler düzenlendi. Bu sevgi, saygı dalga dalga yayılıyor. İnşallah bir gün bu sevgi kıtaları kuşatacaktır. Ümmetin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve vahdete ihtiyacı var.Bu seneki Kutlu Doğum etkinlikleri de bu temayla yapıldı. Peygamber sevdasının etrafında ümmet bir araya gelecek inşallah. Tüm Müslümanlar yan yana omuz omuza saf tutarsa o zaman belki ümmet içerisindeki bu kırılmalar erimeye başlayacak, yok olmaya başlayacaktır. İnşallah o günler de çok uzak da değildir” dedi.

KARDEŞLİĞİN YOLU, HUZURUN YOLU BELLİDİR

Halkın huzur ve güvenliği için yürütülen terörle mücadele konusunda da mesajlar veren Zekeriya Yapıcıoğlu, “İnsanlar İslam`dan uzaklaşınca, Allah`tan uzaklaşınca, insanlar inancından uzaklaşınca, onu hiçbir şey tatmin etmez. Ne isteklerinin ne de hareketlerinin ölçüsü kalır veya bu ölçüler, normal insanların normal görebilecekleri ölçülerinin dışına taşar. Bunun da çözümü bunun da umudu yine her bir vicdana Allah korkusunu yerleştirmektir. Allah`a saygıyı yerleştirmektir. Eğer Allah korkusu olmazsa o polislerin başına da başka polisleri dikmek zorunda gerekecektir” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Kardeşliğin yolu, huzurun yolu, sükûnetin yolu budur. Allahû Tealâ'nın istediği şekilde adalet temin edilirse, insanlara adil davranılırsa, Hz Peygamber`in (S.A.V) buyurduğu gibi ‘Kendisine yapılmasını istemediğin bir şeyi kardeşine yapmazsa` ne şiddet kalır, ne terör kalır, ne bu kadar haksızlık ve zulüm kalır. İnşallah bunlar biter en azından minimize olur.”

Kaynak: Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir