• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Yeni Anayasa`da ‘İslam dinine ve Allah inancına vurgu yapılacak` iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman`ın “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözlerinin ardından başlayan tartışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Selvi, yeni anayasada “İslam dinine ve Allah inancına vurgu yapılacak” dedi.

İşte Abdulkadir Selvi'nin makalesinden ilgili bölüm...

ALLAH VE İSLAM`A VURGU

Yani anayasada çarpıcı iki bölüm yer alacak.

1- Kapsayıcı ve kuşatıcı bir başlangıç kısmı olacak.

2- İslam dinine ve Allah inancına vurgu yapılacak.

İddialı bir ‘başlangıç bölümü` hazırlanıyor.

Bölgemizde etnik ve mezhep savaşlarının yaşandığı bir zaman diliminde, ülkemizin din, ırk ve mezhep üzerinden bölünmeye çalışıldığı bir sırada yeni anayasanın başlangıç bölümünde dinleri, dilleri, ırkları ve mezhepleri kapsayıcı bir metin yer alacak. Zamanın ruhuna göre bir metin kaleme alınacak. Etnik köken, farklı din ve mezheplerin tehdit değil zenginlik kaynağı olduğu yer alacak.

Başlangıç bölümünde, milletimizin birlik ve bütünlüğünün simgesi olan değerlere vurgu yapılacak. Şeyh Edebali, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Ahmed-i Hani ve Atatürk, milletin birlik ve beraberliğinin simgesi olarak başlangıç bölümünde yer alacaklar.
Ak Parti, “dindar anayasa” tartışmasına girmek istemiyor. Ama anayasalar toplumsal mutabakatı sağlayan en üst metinlerdir. Türkiye Cumhuriyeti`nin yüzde 99`u Müslüman olduğuna göre, İslam dinine ve Allah inancına bir vurgu yapılması tartışılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir