• DOLAR 32.534
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2493.333
  • ...
SON DAKİKA
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz Doğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Niğde, Zonguldak, Bartın, Samsun, Ordu, Tokat, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Karadeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/sa) ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Kayseri, Sivas ve Niğde çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Diyarbakır ile Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 9/18

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 4/17

İzmir: Az bulutlu ve açık 11/23

Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı 16/26

Diyarbakır: Çok bulutlu 15/28

Batman: Gök gürültülü sağanak yağışlı 12/30

Van: Gök gürültülü sağanak yağışlı 10/20    (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir