• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`de senatörlerden Obama`ya İsrail baskısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de 83 senatör, Başkan Barack Obama`ya bir mektup yazarak, siyonist işgalci israil`le 2018 yılında sona erecek ülke güvenlik anlaşmasını, bu ülkeye yıllık 3,1 milyar dolarlık askeri yardımı atıracak şekilde imzalaması yönünde çağrı yaptı.

ABD`deki 100 senatörden 83`ü ortak bir mektup kaleme alarak, iki yıl sonra bitecek anlaşmanın Obama tarafından imzalanmasını istedi.

Siyonist israil`in, ABD`nin desteğine ihtiyacı olduğu vurgulanan mektupta, senatörler, “İsrail`in savunma konusundaki ihtiyaçlarının yoğunlaştığı bir dönemde, İsrail`in kendini savunması için bizim uzun soluklu desteğimiz gerekmektedir” ifadesine yer verdi.

ABD`li senatörler İsrail`e ne kadar yıllık yardım gerektiğini belirtmezken, uzun dönemli bir anlaşmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Demokratların aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders mektubu imzalamazken, Cumhuriyetçi Parti`nin aday adayı Teksas Senatorü Ted Cruz ise anlaşmayı imzaladı.

Obama ve sözde siyonist işqgal devleti israil Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında bu anlaşmanın şartlarına ilişkin sorunlar yaşanmıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir