• DOLAR 32.57
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2432.329
  • ...
Paris`te Muhammedî sevda yankılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın başkenti  Paris`e yakın  Mitry Mory şehrinde  Élysée salonunda, Peygamber aşıklarının   yoğun  bir şekilde  iştirak ettiği Kutlu Doğum  etkinliği  coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Programa İran İslam Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliğinin Genel Sekreteri, Lübnan kökenli El-Kadir derneği, UOİF yetkilileri, Lieusaint Kardeşlik Camisi Başkanı, Paris ve civar bölgelerde faaliyet gösteren  Milli Görüş Teşkilat başkanları ve daha birçok STK temsilcileri ile her yaştan bay ve bayan Peygamber sevdalıları katıldı.

Kutlu Doğum  etkinliği, cemaatle kılınan öğle namazından sonra  başlayan  programın sunumunu Tahir Esen  yaptı.  

Etkinlik, Avrupa İnsanı Bilimler Enstitüsü (I.E.S.H) üstadlarından Abdurrafi  Mourad`ın Kur`an-ı Kerim  ziyafeti ile başlarken,  muhteşem tilavet  dinleyenleri adeta mest etti.

 Kur`an tilavetinin  akabinde   Vuslat İlahi Gurubunun   program boyunca seslendirdikleri Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilahiler  salonda bulunanları coşturdu.

Daha sonra sahneye davet edilen Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu Fransa temsilcisi Mutlu Kaymakçı yaptığı Türkçe selamla konuşmasında, gelen misafirlere ve programda emeği gecen bütün görevlilere teşekkürlerini sundu.

Programda Medine Camii adına Fransızca selamla konuşması yapan  İzzet Teker,  gelen misafirlere teşekkürlerini sunduktan sonra, , İslam dinin barış ve merhamet dini olduğunu  belirterek,   Avrupa`da  gelişen son olaylardan dolayı İslam dinin sorumlu tutulamayacağını ifade etti.  

Konuşmasının sonunda gençlere hitap eden Teker, gençlerin hayatlarında sadece Hz. Muhammed`i örnek almalarının gerektiğini vurguladı.

Medine İlahi Gurubunun  Türkçe ve Kürtçe  mevlid-i şerif okumaları ile arak program  devam etti.

Programda 2016 Paris salavat kampanyası sonuçları da açıklandı. Kampanya boyunca 116 hatim, 3 bin 43 Yasin, 122 bin Nas suresi, 124 bin Felak suresi, 547 bin İhlas suresi okunduğu,  ayrıca 38 milyon 207 bin salat çekildiği belirtildi.

Ayrıca 2016 Umre ödüllü Siyer sınavında dereceye giren Aysel Oruç umre ödülü, Neslihan Targay tablet bilgisayar ve Nihat Yaygır`a kitap seti hediyeleri takdim edildi.

Avrupa Alimler Birliği üyesi  Molla Yahya Yılmaz Hoca,   günün ehemmiyetine dair bir konuşma yaptı. Konuşmasında Hz. Muhammed`in Rahmet ve merhamet Peygamberi olduğunu belirten  Yılmaz, “Kırılmış, dökülmüş, tefrikaların, ve bölünmüşlüğün olduğu bu zamanda bizler , insanlık ve Müslüman olarak Hz. Muhammed`in merhamet ve ahlakına ihtiyacımız var. Rahmet ahlakı insanı Allah ile barışmaya, insanı ve kainatı okumaya, insanı tahammül etmeye götürür . İslam alemi Rahmet anlayışından uzaklaştığı için, birbirini tekfir etmeye, birbirini katletmeye ve birbirine tahammül etmemeye başladı. Birbirimize sırt cevirdik, sırf giyimi kuşamı, mezhebi anlayışı, tarikat anlayışı, ırk anlayışı, din kültürü benin gibi olmadığı için onu tekfir edip, dinden uzaklaştırabiliyoruz. Bugün mabetlerimiz, makberlerimiz bombalanıyor, kutsal topraklarımızda kan var, merhamet bitmiş bunun en büyük aktörleri ise Müslüman geçinenlerdir . Bu akım bugün Avrupa`ya kadar geldi. Sokakların ortasında insanlar öldürülüyor,  genç-yaşlı, çocuk-kadın demeden, suçlu-suçsuz demeden,  bunu yapanlara soruyorum; Bizim Peygamberimiz insanları diriltmek için gelmedi mi, insanlar arasındaki kardeşliği barışı ve merhameti tesis  etmek için gönderilmedi mi?” dedi.

Yılmaz konuşmasının sonunda  Kur`an-ı Kerim  ve siyerden  örnekler vererek Hz. Muhammed`in Rahmet ve merhamet özelliklerini anlattı.

Molla Yahya Yılmaz Hoca`nın konuşmasından sonra mikrofona  davet edilen  Reis Ateş, Peygamberimiz üzerine yazılmış ‘Merhaba yar` şiirini okudu.

Ardından  Medine  Tiyatro Grubu tarafından,  Hz. Cafer öncülüğünde Habeşistan`a  hicret eden   Mekkeli Müslümanları konu alan tiyatro  sergilendi. Tiyatro sahnelenirken  salonda bulunanlara adeta hicret atmosferini yaşattı.

Medine Cami İmamı , Avrupa Alimler Birliği  Üyesi   Abdullah Kaya Hoca`nın yaptığı hatim, vahdet ve kardeşlik duasıyla program sona erdi.    (Enes Suiçer/Erdal Aslan-İLKHA)


















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir