• DOLAR 32.347
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2308.142
  • ...
AK Parti`den laiklik açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'laiklik yeni anayasada olmamalı' açıklamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten laiklik açıklaması şöyle:

"Laiklik, bizim yeni anayasa teklifimizde de yer alacak. AK Parti özgürlükçü bir laiklik anlayışının yanında olmuştur. Özgürlükçü laiklik anlayışı bölgemizde büyük ihtiyaç. Militan laikçilik anlayışını reddediyoruz. Laiklik vicdan özgürlüğünü koruyan merkezi bir kavram.

Laiklik konusunda AK Parti'nin politikası ve resmi görüşü ve şimdiye kadar ki tutumu nettir. AK Parti, gerek parti programında gerek parti tüzüğünde, laiklik kavramının özgürlükçü bir laiklik tanımı çerçevesinde altını çizmiştir. Laikliği bir toplumsal hakemlik kurumu, bir toplumsal barış kurumu olarak görüyoruz. Tıpkı demokrasi gibi, tıpkı hukuk devleti gibi altını çizdiğimiz bir kavramdır. Bizim anayasa metnimizde laikliğin olmayacağı gibi herhangi bir yorum ya da değerlendirme söz konusu değildir. Laiklik kavramı, bizim anayasa tekliflerimizde daha önce de yer almıştır, yeni vereceğimiz teklifte de kuşkusuz demokrasi gibi, hukuk devleti gibi yer alacaktır.

Dini anayasa ya da din dışı anayasa diye bir kavram olmaz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir