• DOLAR 32.562
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2426.32
  • ...
İHL'li öğrencilerden kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kahta Gençlik Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz.Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum programına öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterdi.    

Kahta Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Okul Müdürü Mehmet Doğan yaptı. Doğan konuşmasında, bu gibi etkinliklerin okul ve öğrencilere güzel ahlak, saygı, sevgiyi kazandırdığını ifade ederek, ''Bu gibi etkinlikler  özellikle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) viladetini yad etmek, hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla düzenlendi. Ayrıca öğrencilerimize ve okulumuza büyük bir değer kazandırıyor. Öğrencilerimizin ahlaki değerleri ile  sevgi-saygı gibi kavramları öğrencilerimiz kazandırdığını düşünüyorum. Bu gibi etkinliklerin daha sık yapılması okulların ve öğrencilerin motive olmasına neden olması dileğimle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.'' dedi.  

Ardından Ebu Sadık İlahi Gurubu tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

Günün anlam ve önemini ile ilgili konuşan Yar.Doç Hacı Çiçek, “Peygamber Efendimizi canımızdan, malımızdan çocuklarımızdan, nefsimizden, daha çok sevelim. Burada bulunan kızlarımız Meryem yüzlü olmalıdır ve onun ahlakı ile boyanmalıdır. Gençlerimiz ahlaki ve insani yaşam konuşunda örnek olarak Peygamberimizi örnek almalıdır.'' diye konuştu

Program Ebu Sadık ilahi Gurubu’nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından okunan dua ile son buldu. ( Ömer Faruk Aydın -İLKHA )















Bu haberler de ilginizi çekebilir