• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
Dicle Üniversitesi`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri tarafından ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed` temalı Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Üniversitenin kongre merkezinde düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, Ulu Camii İmam-Hatibi Osman Yağmur ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi öğrenciler, toplu bir şekilde öğle namazını eda etti. Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Mahmut Durmaz, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed`i (sav) anmak ve mesajını haykırmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

İslam coğrafyasının paramparça edilmeye çalışıldığı bir çağda Allah Resulü`nün mesajına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Durmaz, “İslam coğrafyasının aç kurtlar tarafından paramparça edilmeye çalışıldığı, mabetlerimizin harabelere çevrildiği, anaların gözyaşı değil, kan akıttığı böylesi bir çağda Allah Resulünün o kutlu mesajına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bilge Gençlik Kulübü olarak kurulduğumuz günden bu yana Resûlullah`ın kutlu mesajını ve davasını hayatın her alanına, özellikle de üniversitelerdeki gençlere ulaştırmaya çalıştık.” dedi.

Seslendirilen ilahilerle devam eden etkinlikte Ulu Camii İmam-Hatibi Osman Yağmur bir konuşma yaptı.

“Müslümanlar birbirine düşmüşse Hz Muhammed anlaşılmadığı içindir”

Hz Muhammed`in beşeriyeti karanlıktan nura çıkaran son peygamber olduğunu ifade eden Yağmur, şunları söyledi:

“Bugün Allah Resulü hayatta olsaydı, sizlerin yüzde yüzü Allah Resulüne sahabe olmaya aday gençlerdiniz. Sizler, birer Sad bin Ebi Vakkaslar birer Selman-ı Farisiler birer Ebu Übeyde bin Cerrahlar olacaktınız. Bugün de öylesiniz. Biz, Hz Muhammed`in zatıyla şerefleniyoruz. Allah Resulünün ismiyle kelimelerimizi ve cümlelerimizi süslüyoruz. O algılanmadan ve anlaşılmadan, O`nun hayatı hayatımıza tatbik edilmeden beşeriyetin kurtulması mümkün değildir. Eğer bugün Müslümanlar birbirine düşmüş ise ırkçılık hastalığıyla perişan oluyorsa Hz Muhammed anlaşılmadığı içindir.”

Yağmur`un konuşmasının ardından M. Emin Gülsever ve Yasin Dursun, Hz Muhammed`i konu alan şiirler seslendirdiler. Daha sonra etkinliğin bir diğer konuşmacısı Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş ise Hz Muhammed`in sevdasıyla insanlığın hayat bulduğunu söyledi.

“Anadolu sizleri taklit ediyor”

Göktaş, peygamber sevdasının olmaması durumunda hiçbir şeyin anlam ifade etmeyeceğini kaydederek, “Eğer bu sevda olmasa kilitlenip kalırız, her şey biter. Bu sevda ile yürüyoruz. Bilge Gençlik basit bir olay değildir. Şu anda Anadolu sizi taklit ediyor. Sizden sonra her üniversitede öğrenci kulüpleri kurulup, bu etkinlikleri yapmaya başladılar. Buradan hareket eden tsunami şu anda Anadolu`nun hatta Avrupa`nın her yerine vardı. Yoksa sizin bildiğiniz, sizin okuduğunuz şeyleri diğer kardeşleriniz de okuyor ama sevda olmadığı için gidemediler. Oldukları yerde kaldılar. Salonlardan dışarı çıkamadılar.” şeklinde konuştu.

“Bütün mevsimler Muhammed mevsimidir”

Sadece Nisan ayının değil, bütün ay ve mevsimlerin ‘Muhammed` mevsimi olduğunu belirten Göktaş, şunları ifade etti:

“Bu ülkenin bundan sonra kaderi değişecektir. Düne kadar ‘İslam`da Kutlu Doğum var mı? Bunlar bid`attır` diyenlerin hepsi şu anda Kutlu Doğum programları yapmaya başladı. ‘Bütün mevsimler Muhammed (sav) mevsimidir` dedik ve artık her gün bir şey bulacağız. O`ndan bahsetmek, O`nun aşkından, sevdasından bahsetmek için. Sonra rahmetinden, merhametinden, vahdetinden, kardeşliğinden söz etmek için artık bütün günleri vesile yapacağız ve Allah`ın izniyle bu şekilde yürüyecek ve yürüyor.”

Etkinlik, kapanış duası ile sona erdi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir