• DOLAR 32.48
  • EURO 34.558
  • ALTIN 2474.013
  • ...
Karlsruhe`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Kalem Derneği, bu yıl ilk Kutlu Doğum programını Karlsruhe`de büyük bir coşku ile gerçekleştirdi. 


Karlsruhe şehrinde bu yıl Ocak ayında faaliyetlerine başlayan Kalem Derneği`nin düzenlediği Kutlu Doğum programına yoğun katılımdan dolayı çok sayıdaki katılımcı etkinliği ayakta takip etti.

Suriyeli Hafız Ahmet"in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kalem Derneği Başkanı Abdülaziz Barman`ın selamlama konusmasiyla devam etti.

Hicret, Vahdet ve Rehber ilahi gruplarının seslendirdiği ilahilerle devam eden programda, Mücahit Çemberlitaş Kürtçe Mevlid-i Serif okudu.

Etkinliğin konuşmacılarından Mesut Palancı, Almanca olarak katılımcılara Hz Muhammed`in hayatından kesitler aktardı. Palancı, konuşmasında İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.

Daha sonra programda bir tiyatro gösterimi yapıldı. Bu arada katılımcıların duygulandığı görüldü.

Ardından Avrupa Âlimler Birliği Başkanı Molla Kadir, yaptığı konuşmada Hz Muhammed`in örnek hayatından aktarımlarda bulunarak Müslümanlar arası ilişkilerin nasıl olması gerektiğine dikkat çekti.

Molla Kadir, “Müslümanlar Hz Muhammed`i bulundukları her ortamda anlatmalıdırlar. Getirdiği ilahi mesajı her yere ulaştırmalıdırlar. Özellikle kadınlar, sizler Peygamber Efendimizin aile yaşantısına iyi bakmalı iyi okumalısınız. Çocuklarınızı O`na göre yetiştirmelisiniz. Çocuklara şefkatle yaklaşmalı Hz Muhammed`i örnek göstermeli, öğüt vermelisiniz.

Konuşmaların ardından Bilal Evsen Almanca şiir okudu. Program, Abdülaziz Barman`ın duasıyla sona erdi. (Seyyid Muhammed Yılmaz - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir