• DOLAR 32.541
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2426.103
  • ...
Mağdur öğrenciler TEOG sınavına girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde 27-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçi Sınavı (TEOG) 2'nci dönem sınavı öncesi okul müdürlerine yönelik Silopi Koç İlk-Ortaokulu konferans salonunda bir toplantı düzenledi. Toplantıda sınavlarda neler yapılması ile ilgili bilgiler anlatıldı. 5 Nisan’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle sınavlara hazırlanamayan öğrenciler için ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından telafi eğitimi verildi.

Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan TEOG sınavı ile ilgili bütün hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, sınava yaklaşık 3 bin 95 öğrencinin gireceğini söyledi.

Dayanan, "635 öğretmenimiz gözetmen olarak görev alacak. 40 kurumumuzda TEOG sınavını yapacağız. Öğrencilerimizin sınava güzel bir şekilde girmesi sınav esnasında sıkıntı yaşanmaması için bütün tedbirler alınmıştır. Yasağın kalkması ile beraber yaklaşık 2 gündür 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yoğun bir telafi eğitimi programı yapmış bulunmaktayız. Yasak dönemindeki eksik kalan üniteler giderilmiş durumdadır. Dün ve bugün itibari ile çalışmalarımız devam etmektedir. Okul müdürleri ile bugün TEOG toplantımızı yaptık. Hazırlıklarımızı bitirdik TEOG'a şu anda hazırız.” dedi.

Sınava girecek 8’inci sınıf öğrencisi Celalettin Kaya, yasaklardan dolayı herhangi bir hazırlık yapamadığını belirterek, her şeye rağmen sınavca gireceğini ifade etti.

Diğer bir kız öğrenci Fatma Demir ise “Sokağa çıkma yasağı vardı. Doğru düzgün çalışamadık. Batıdaki öğrenciler ile aynı seviyede sınava girmek isterdik. Zaten yeterince eğitim alamadık. Elimizden geleni yapacağız. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Onlarda ellerinden geleni yapıyor. Ekstradan puan ya da süre tanımalarını istiyoruz.” diye konuştu. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir