• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Siirt Üniversitesi`nde `Tevhid ve Vahdet` paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde “Tehvid ve Vahdet”  konulu panele Prof. Dr. Şerafettin Gölcük ve Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında İslam ümmeti açısından birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, mezhepçiliğin İslam ümmetinin unsurları arasında tefrikaya neden olduğunu ve bu hastalıktan kurtulmadıkça sorunların çözülemeyeceğini belirtti.

Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, ırkı, dili ve rengi farklı olsa da İslam ümmetinin her ferdinin Müslüman olarak yaşamasının en büyük şeref olduğunu ifade ederek Hak din olarak indirildiği halde sonradan tahrif edilen Yahudilik ve Hıristiyanlığın bozulduğunu, yanlış inançlara sahip olduklarını söyledi.

Gölcük, bu anlamda tek sahih dinin müntesibi olan Müslümanların dinlerinin ve inançlarının değerini bilmeleri ve Allah`ın en büyük nimeti olarak saymaları gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ise İslam ümmetinin en büyük sorununun milliyetçilik olduğunu anlattığı konuşmasında Hz. Peygamber ve Sahabenin hayatından örnekler sundu. Milliyetçiliğin İslam dünyasının son dönemlerde yaşadığı sorunların kaynağı olduğunu belirten Prof. Dr. Sırma, problemlerin çözümünün Hz. Peygamber`in hayatı ve Asr-ı Saadetten öğrenilen temel değerlere sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

Panele Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Rektör Prof.Dr. Murat Erman, İl Müftüsü Faruk Arvas`ın yanı sıra fakülte dekanları, akademisyen ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir