• DOLAR 32.526
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2489.39
  • ...
Gaziantep'te ilk kez kitap fuarı düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde ilk kez yapılacak olan kitap fuarının programını paylaşmak üzere gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, kitap fuarlarının yapıldığı yerlerde okuma alışkanlıklarının arttığını söyledi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası’nın desteğiyle yapılacak “Gaziantep Kitap Fuarı” için basın toplantısı düzenlendi.

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay katıldı.

Gaziantep’in kültür başkenti bir şehir olduğunu belirten Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, çok önemli yazarların Gaziantep’ten yetiştiğini belirtti.

Kitap fuarlarının yapıldığı yerlerde okuma alışkanlıklarının arttığının altını çizen Celal, “Türkiye genç bir ülkedir. Dünya okuma oranları içerisinde de önemli bir paya sahiptir. Kitap okumak dünya vizyonu ve hayat görüşünü oldukça etkilemektedir.” dedi.

Kitap fuarlarının şehre ve halka hitap eden önemli fuarlar olduğunu ifade eden Celal, “Eğer şehir sahiplenirse kitap fuarları devam ediyor. Fakat sahiplenmez ise ve yeterli ilgiyi göstermezse maalesef sürdürmemiz mümkün olmuyor.” ifadelerini kullandı.

"Kitap fuarları okuma alışkanlıklarını artırıyor"

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de dünya üzerinde gittikçe yoğunlaşan rekabet ortamının mal ve hizmetlerin de etkin bir şekilde tanıtım ihtiyacını ortaya koyduğunu ve fuarların bu ihtiyacın karşılanmasında büyük rol oynadığına işaret etti.

TÜYAP olarak Gaziantep’in stratejik önemini göz önünde bulundurarak çalışmalara başladıklarını belirten Alagöz, “Öncelikli olarak amacımız TÜYAP Fuarcılık olarak Gaziantep’te marka haline gelmiş fuarların niceliği ve niteliğini artırmak. Bunu başarmamız halinde de Gaziantep’in uluslararası arz ve talebin bulunduğu stratejik bir iş platformu haline geleceği inancı içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da, Gaziantep’te gerçekleştirilecek kitap fuarının çok önemli olduğunu söyleyerek, fuarın, 3-8 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılacağını hatırlattı.

Tolay, “Yaklaşık 50 yayın evi katılacak, 40 civarında kültürel etkinliğimiz olacak ve onlarca imza günü programı düzenlenecek. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Gaziantep’te bu organizasyon ilk kez düzenleniyor.” dedi.

TÜYAP Kültür Fuarlar Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder de kitap fuarının programı hakkında bilgi vererek, 50 yakın yayınevi ve 100’ün üzerinde yazarın fuara katılacağını kaydetti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir