• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Bahçeli`den Meclis Başkanı`na Laiklik tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinin grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" şeklindeki sözlerini eleştirdi.

"Laikliğin tartışmaya açılması doğru değil" diyen Bahçeli, "Meclis Başkanı Kahraman bu yanlışından dönmeli" ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği AY-BİR'in düzenlediği "Yeni Türkiye Konferansları"nın altıncısında, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" demişti.

'Dindar anayasa meselesinden kaçınmayalım'

Kahraman, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye'de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım"

CHP istifa istedi, AKP 'Gündemimizde yok' dedi
Kahraman'ın sözlerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada eleştirmiş, "Toplumsal barışımıza çoktandır kastedenlerin bu ilkeyi yok saymasına şaşırmamalıyız. Laiklik, herkes dinini özgürce yaşasın diye var İsmail Kahraman" demişti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Meclis Başkanının istifasını istemişti.

Eleştirilere yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "AK Parti'nin laiklikle ilgili problemi yoktur. Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz de yoktur" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera, AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir