• DOLAR 32.563
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2437.437
  • ...
İmamoğlu ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Hz Muhammed'in (sav) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Adana`nın İmamoğlu ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı etkinlikte, barış ve kardeşliğin ancak Muhammedî mesaj ile sağlanabileceği vurgulandı.

İmamoğlu miting alanında gerçekleşen etkinlik, Muaz Demir Hoca`nın Kur'an tilaveti ile başladı. Sanatçıların Hz. Peygamber`i konu alan ilahileri seslendirilmesi ile devam eden programda, Türkçe Mevlid-i Şerif okunurken katılımcılar da hep bir ağızdan salavatlar getirerek iştirak etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Orhan Erkuş Hoca, vahdet ve kardeşliğe vurgu yaptı. Kardeşlik konusunda Hz Peygamber`in örnek alınması gerektiğine işaret eden Erkuş, Hz. Muhammed (sav) ve ashabının hayatından kesitler sundu.

Ümmetin içine düştüğü tefrika ve tüm sıkıntıların Hz. Peygamberin mesajı ile son bulacağını ifade eden Erkuş, “Bizim asr-ı saadetin kardeşliğine dönmemiz lazım. Allah Resulü`nün ashabına öğretmiş olduğu kardeşliğe dönmemiz lazım. Ashabın canından, malından geçtiği kardeşlik iklimine dönebilmemiz lazım. Biz bu kardeşliği tesis edemezsek, vallahi sokaklarımız, mahallelerimiz, şehirlerimiz düzelmeyecek. Billahi kardeşliğe dönemezsek ümmet, içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulamayacak. Bunun için tüm gayretimizle kardeşliğin tesisine çalışmamız lazım.”dedi.

Konuşmasında ashabın Peygambere olan bağlılığından da bahseden Erkuş, Hz Ali`nin ve Zeyd bin Harise`nin bu konuda gösterdiği fedakarlıkları anlatarak, ümmet olarak tüm Müslümanların İslam yolunda fedakârlık göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sık sık tekbirler ve salâvatların getirildiği etkinlik, ilahi sanatçıların seslendirdiği ilahiler ve ardından Salih Demir Hoca tarafından yapılan dua ile son buldu. (Ayhan Kaya-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir