• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Batman İslam Yurdudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz.Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu Batman Kutlu Doğum etkinliği yoğun bir katılım ve yaşanan büyük coşkunun ardından sona erdi.

Okunan ilahi ve marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salavatlarla programda heyecan doruğu çıktı.

Sık sık tekbirlerle kesilen programda sanatçı Özcan Atsat, Mustafa Altuntop, Derviş Madsor, Rehber İlahi Grubu ve Peygamber Sevdalıları Platformu Kız ve erkek çocuk ilahi grubunun okuduğu ilahilerle büyük bir coşku yaşandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü tarafından bu yıl 12`incisi düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliğinde, sıcak havaya rağmen on binlerce Peygamber sevdalısı buluştu. Mevlit alanında “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah”  yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı.

Sıcak havaya rağmen alana akan Batman halkı bir yandan ellerindeki şemsiyelerle kendilerini güneşten korumaya çalışırken, bir yandan da alandaki coşkuya ortak oldu.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri tarafından halk, kentin 19 noktasından yüzlerce araçla etkinlik alanına taşındı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliğe gelenler, meydanın çevresinde kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Etkinliğin başlamasına iki saat kala tarihi Mevlit Alanı hızla dolmaya başladı. Erkekler ve kadınlar ayrı alanlarda toplandı. Kimileri de etkinliğin yapıldığı alanın yanındaki Batman Yeni Otogar bahçesinde toplandı. Sıcağa rağmen etkinliğin coşku içinde geçtiği gözlendi.

Mevlit Alanı'nda kurulan çadırlarda halka açık kermes düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü'ne bağlı dernekler, Peygamber aşığı halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

Etkinliği, çok sayıda basın mensubu takip etti.

Kutlamalarda 500 polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları Tertip Komitesi`nin de bin 200 kişiyi görevlendirdiği bildirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sağ-Çev tarafından alana yakın bir yerde sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında kurulan sağlık çadırında 2 ambulans, 6 uzman doktor, 30 sağlık memuru ve 25 Hemşire sağlık personelinden oluşan sağlık ekibi de hazır bulundu. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Tertip Komitesi tarafından halka dağıtmak için alana çok sayıda kapalı pet şişe su taşındı.

Kutlu doğum etkinliğine HÜDA PAR`dan Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök, Abdurrahman Cens, Sait Ortaç, GİK Üyeleri İsa Aydın ve Serkan Ramanlı ile İl ve ilçe teşkilatları tam kadro katıldı. Etkinliğe ayrıca çok sayıda âlim, İslami cemaat temsilcisi, kanaat önderi ile STK temsilcileri katıldı. Katılımcılar için platformun solunda misafirleri ağırlamak için bir tribün hazırlandı.

Meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısı okunan mevlitte özellikle Peygamber Efendimizin babasının vefatını anlatan bölümde duygu seli oluştu. 

Etkinlik 13.30'da başladı

Saat 13.30`da başlayan Fatih Akman ve Gökhan Dağtekin`in sunduğu etkinlik, Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahilerle devam etti. Ardından Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle Hz Muhammed üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı.

On binlerce Peygamber aşığı katıldı

"Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz.Muhammed (SAV)" temasıyla düzenlenen programa, sıcağa rağmen on binlerce Peygamber aşığı katıldı. Etkinlik alanına toplanan halk, fahr-i kâinata duydukları özlemi sıcağın altında bir kez daha dile getirdi. Efendimize olan özlemin doruğa çıktığı Mevlit alanında oluşan manevi atmosfer, iliklere kadar hissedildi.

"Batman İslam yurdudur"

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Sözcülerinden M. Beşir Şimşek, Batman`ın İslam yurdu olduğunu belirten Şimşek, “Ey aziz Müslümanlar, bizler bugün peygamberimizin mevlidini kutluyoruz. Sizler peygamberiniz için buraya geldiniz. İstiyoruz ki birkaç hususu size aktarayım. Zor ve zahmetli günlerden geçiyoruz. Zira İslam topraklarında, Müslümanların topraklarında fitne ve fesat artıyor. Annelerin gözyaşları, gençlerin kanları akıyor. Anne-babalar mahzun bugün. Müslüman çocuklarının cesetleri göz önünde kıyıya vuruyor. Müslümanlar parçalanıyor, memleketler harabeye dönüyor.” dedi.

İnsanların bugün her zamankinden daha çok Hz Muhammed'e muhtaç olduğunu belirten Şimşek, “Bugün her zamankinden peygamberimize muhtacız. Peygamberimizin yolunu gözlüyoruz ki bir kez daha bu cehalet asrını üzerimizden kaldırsın. Bir kez daha bu zor ve zahmetli, karanlık asrı üzerimizden kaldırsın. Bir kez daha iffetleri çiğnenen kadınları aziz kılsın. Bir kez daha kanları akan gençleri İslam ile ihya etsin. Bir kez daha asrısaadet devrini İslam âlemine hâkim kılsın. Bizler peygamberimizin yolunu gözlüyoruz, ona muhtacız.” ifadelerini kullandı.

"Çare İslam`dır"

Bugün herkesin kendince farklı çare aradığına dikkat çeken Şimşek, şöyle devam etti: “Bugün herkes kendince çare arıyor. Kimi Avrupa`da arıyor sulh ve selamet için. Fitneyi kaldırmak için Avrupa kapısına gidiyorlar. Kimileri de zaman çözümü tank ve topla, memleketlerin harabeye çevrilmesinde görüyorlar. Ama Peygamber âşıkları daima birlik ve kardeşliği, Müslüman izzetini Kur'an-i Kerim'de görüyorlar. İslam, Kur'an-i Kerim ve Peygamber harici derman yoktur derdimize. Neden bizler çareyi peygamberde görüyoruz; çünkü bizler Müslüman ve iman ehliyiz. Peygamberin gönderme nedeni insanlara birlik ve kardeşlik dersi vermektir. Zulmü ve fitneyi kaldırmak, hayâsızlığı insanlığın içerisinden kaldırmak… Kur'an-ı Kerim ne için gönderilmiştir, peygamber niçin gönderilmiştir? Üstümüzden putperestliğin, zulmün, cehaletin, adavetin, zilletin karanlığını insanlığın üzerinden kaldırmak için... Şefkat, adalet, rahmet ve kardeşlik günlerini getirmek için âlemlerin Rabbi peygamberler göndermiştir.”

"Kimse kimseden kıymetli değildir"

Kimse kimseden kıymetli olmadığına işaret eden Şimşek, “Kimse kimsenin dilini, ırkını inkâr edemez. Herkes kendi ırkı, dili ile hürdür. Peygamberin rehberliğinde üstünlük takva iledir, Allah korkusu iledir. Kimse kimseden kıymetli değildir. Peygamber rehberliğinde dillerin, ırkların, renklerin inkârı yoktur. Peygamberin rehberliğinde insanların malı, canı, namusu, dinleri emniyettedir. Bunları yasaklayanları İslam reddedir. Peygamber rehberliğinde rahmet vardır. Peygamberin olmadığı hayat, ev, ahlak, orada huzur ve güzellik yoktur. Allah diyor; seni alemeler rahmet olarak gönderdik. Peygamber olmadığı hayatta zulüm, meşakkat ve kin vardır. Bugünkü hayatımız bunu gösteriyor. Peygamber olmadığı hayatta kimse kimseye kıymet vermiyor. Kadın ve çocuklara zulümler yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

"Herkes peygamberini tanımalı"

Şimşek devamla, “Bir kez daha dünyaya sesleniyoruz; İslam âleminin derdi peygamber ahlakından yoksun olmalarındandır. Bu yüzden herkes peygamberini tanımalı ve onun yolundan gitmeli. Buradan haykırıyoruz; bu insanlar saatlerce peygamberleri için burada durdular. Dünya kâfirleri, münafık ve zalimleri bu halkın üzerinden ümitlerini kessinler. Bu millet Muhammedidir. Sizler Allah`ın peygamberine dil uzattınız. Birkaç kez peygambere dil uzatıp onu kıymetsiz bırakmak istediniz. Ama bugün tekrar bu halk gösterdi ki bu halk asla peygamberden vazgeçmeyecektir. Vallahi sizler maksadınıza ulaşamayacaksınız. Bu peygamber aşkı oldukça bu memleket İslam memleketi olacaktır. Bu insanlar aziz olacak. Zira Allah peygamber ve Kur'an-ı Kerim daima takipçilerini aziz kılmıştır.” dedi.

"Kutlu Doğum" salâvat kampanyası sonuçları açıklandı

Batman'daki büyük Kutlu Doğum etkinliğinde Yaklaşık 3 aydır devam eden salâvat kampanyası sonuçları açıklanarak teslim edildi. Buna göre Batman'da 53 Milyar 894 milyon 660 bin 805 Salâvat-ı Şerif, 3 Milyon 987 bin 860 Ya-Sin'i şerif, 605 hatmi şerif, binlerce muhtelif süreler ve kelime-i tevhid okunduğu açıklandı. Salâvat kampanyasına katkı sunanlara, teşekkür edildi.

Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu adına Platform Koordinatörlerinden Nurettin Teymur, gündem ile ilgili çözüm önerilerini içeren bir metin okudu.

Teymur'un konuşmasında, “İslamsız bir Türklüğün, İslamsız bir Kürtlüğün, İslamsız bir Araplığın Allah`ın katında hiçbir kıymeti yoktur. Hepimiz İslam`la şeref kazandık. Kürd`e de, Türk`e de Arab`a da şeref veren aziz ve muazzez İslam`dır.” sözleri etkinliğe damga vurdu.

Okunan metnin ardından sahnede yerini alan Özlem Ajans Sanatçısı Özcan Atsat, Rehber İlahi Grubundan Ömer Güneş ve Peygamber Sevdalıları Platformu Erkek İlahi Grubu, birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler. Peygamber Sevdalısı on binler hep birlikte ilahi ve salâvatlara eşlik etti.

Bu coğrafyanın tarihi İslam tarihidir

Son olarak söz alan Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Sait Şahin, Batının yüzyıllardır askeri operasyonlar, siyasi, kültürel operasyonlar yaptığını söyledi.

Sait Şahin, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bu seneki kutlu doğum etkinliklerinin temasının kardeşlik ve vahdet olduğunu belirterek, “Kardeşlik ve vahdet İslam ümmetinin bugün en çok muhtaç olduğu konular. Çünkü İslam ümmeti bugün kendi içinde çatışmalar, düşmanlıklar yaşıyor ve bu düşmanlıkta Müslüman birbirlerini katlediyor, gözyaşı döküyor, acı yaşıyor. İslam coğrafyası bugün yıkımın yaşandığı, işgallerin, iç çatışmaların, iç düşmanlıkların yaşandığı bir toprak parçasına dönüşmüş. O yüzden Kardeşlik diyoruz. Bu coğrafyanın insanlarına birlik kazandıracak İslam`dır, imandır. Yani Resulullah`ın davasıdır.” dedi.

1400 yıl öncesine gitmenin gerektiğini ifade eden Şahin şöyle devam etti: "Resulullah`ın geldiği zamana gitmek lazımdır. O döneme gidersek ne dediğimiz anlaşılır. O gelmeden önce babalar kızlarını diri diri gömecek kadar zalimleşmişlerdi. Güçlünün zayıfı ezdiği, faizin toplumun belini büktüğü bir dönem. Kureyş kabilelerinin yıllarca Ficar savaşlarında birbirini öldürdüğü yıllar. Aynı dedenin torunları, aynı nesepten gelen kabileler birbirlerini Ficar savaşlarında yıllarca katlettiler.”

"Peygamber, Allah`ın insanları yarattığı kardeşlik düzenine taşıdı"

Medine`de de Evs ve Hazrec`in 40 yıl birbirleriyle savaştıklarına değinen Şahin, “Yani İslam`dan uzak, İbrahim`in tevhidi dininden uzak, nübüvvetten uzak, yani Allah`tan uzak, birbirini düşmanlıklarla öldüren bir topluma dönüşmüşler. Peygamber böyle bir toplumda geldi. Peygamber, Allah`ın insanları yarattığı kardeşlik düzenine taşıdı. İnsanlar İslam`a girdikçe merhamet sahibi oldular. Adalete girdiler. İnsanlar İslam`a girdikçe kardeşliği girip merhamet, şefkat, adalet üzerine bir kardeşlik tesis ettiler. Resulullah birbirlerine düşman olan, hiçbir kural ve ahlaki değerleri kalmamış, toplumsal yozlaşmada dibe vurmuş bir kavmi İslam üzerine diriltip tarih yazıyor. Çin seddinden Endülüs`e kadar iman üzerine bir toplum inşa ediyor.” şeklinde konuştu.

"Ulu camilerimiz ağlıyor, Kudüs ağlıyor, Müslümanlar ağlıyor"

Bu coğrafyanın tarihi İslam tarihi olduğuna vurgu yapan Şahin, “Bu coğrafyanın tarihi imanın, İslam kardeşliğinin tarihidir. Peki, bu coğrafya bugün ne durumda? Tarihimiz, coğrafyamız, Kâbe, Kudüs, Gazze, Şam, Bağdat, Horasan, Semerkant, Diyarbakır ağlıyor. Ulu camilerimiz ağlıyor, Kudüs ağlıyor, Müslümanlar ağlıyor. Biz büyük bir medeniyetin sahibi iken neden bu hallere düştük değerli Müslümanlar. Çünkü kalplerimiz sonradan çeşit çeşit oldu. Bugün kalplerimiz çeşit çeşit olduğu için bu haldeyiz. Kimimizin kalbi makam, kimimizin kadın, kiminin de dünyalık olmuş. Kimimizin kalbi Kürt, kiminin Arap, kimimizin Fars olmuş. Kiminin Şii, kiminin Sünni olmuş. Bu yüzden kardeşliğimiz dağıldı, gücümüz zayıfladı, darmadağın olup batının operasyonlarına müsait hale geldik.” diye konuştu.

Siyasi, kültürel operasyonlar yapılıyor

Ey bu ümmetin yetimleri diye kitleye seslenen şahin, “Ey bu ümmetin yetimleri. Yaşadığınız coğrafya üzerine operasyon yapılan coğrafyadır. Batı yüzyıllardır askeri operasyonlar, siyasi, kültürel operasyonlar yapıyor. Toplumu bozmak, İslam`ı çalmak için operasyon yapıyor. Batı yüzyıllardır kardeşliğimize, birliğimize operasyonlar yapıyor. Bunu yaparken içimizden farklılıklarımızı çatıştırarak yapıyor. İlkin Arap`ın koltuğuna girdiler. Dediler ki; Osmanlı seni sömürüyor. Hâlbuki o zaman Osmanlının sömüreceği Arap'ın petrolü yoktu. Sonra Türklerin dinsizlerine dediler ki; gel sana bir devlet kuralım. Kürde düşman ol, kürdü inkâr et, asimile et. Türklerin dinsizleri, Kemalizm`in fikir babaları, 90 yıl boyunca Kürdü inkar edip hayat hakkını elinden aldılar. Müslümanları düşman edindiler. Türklerin de Müslümanlarını astılar; İskilipli Atıf gibi. Kürtlerin de Müslümanlarını astılar; Şeyh Said gibi. Türklerin âlimlerini işkenceye ve sürgüne tabi tuttular; Süleyman Tunahan gibi. Kürtlerin âlimlerini de işkenceye sürgüne tabi tuttular; Bediüzzaman gibi. Müslüman Türkler, Türklerin dinsizleri eliyle kurulan rejimde rahat görmediler.” ifadelerini kullandı.

"İslam`da buluşmalıyız"

Batının oyunlarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Şahin şöyle devam etti: “Batı Kürt'ün koltuğuna giriyor. 'Türk sana düşmanlık etti, zulmü etti.' deniyor Hâlbuki Müslüman Türk de Müslüman Arap da zulüm gördü. O zulmü bir kısım Türklerin eliyle yaptılar. Bugün de Kürd'e diyorlar; 'Bunlar sana zulmetti. Biz senin dostunuz.' Oynanan oyunları görmek lazım. Bugün coğrafyamıza operasyonlar yapılırken yeni düşmanlıklar yapılıyor. Onun için biz İslam`da buluşmalıyız. Ama İslam`ın adaletinde buluşacağız. İdarede adalet bozuldu, toplumda kardeşlik bozuldu. Kardeşlik bozulunca vahdet de bozuldu. Eğer kardeşlik, vahdet istiyorsak, Türkle Kürt kardeş olsun isteniyorsa idarede adalet olacak. Kürdün hakkı verilirse, Kürtle Türk eşit olursa toplumda kardeşlik olur ve biz de kardeşliği buluruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilere iştirak eden Batmanlılar tekbir ve salavatları getirdi.

Program İttihad`ul Ulema Üyesi Molla Şehmus Emlük`ün yaptığı dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik/Hüseyin Temel/Hamza Adıyaman/Mehmet Aslan - İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir