• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
En küçük Filistinli mahkum serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist israil hapishanelerindeki en genç Filistinli mahkum olan 12 yaşındaki Dima Vavi serbest bırakıldı. 

Filistin'deki işgalci siyonist iİsraillilerin yerleşim bölgelerinden Karmei Tzur'da okul üniformasının altında bıçak sakladığı iddiasıyla 9 Şubat'ta tutuklanan ve 18 Şubat'ta çıkarıldığı mahkemede 4,5 ay hapse mahkûm edilen Dima Vavi, cezaevinde geçirdiği 2,5 ayın ardından serbest bırakıldı.

Tahliye kararı, Vavi'nin ailesinin 14 yaşından küçük çocukların hapse mahkûm edilmesini engelleyen işgalci siyonist israil yasasını gerekçe göstererek hapis cezasına itiraz etmesi üzerine alındı. Vavi'yi cezaevi çıkışında annesi ve kardeşleri karşıladı.

'Okul üniformasına bıçak sakladı'
Siyonist işgalci israil askeri mahkemesine göre Vavi, okul üniformasının altında sakladığı bıçak ile Batı Şeria'nın Halhul kasabasındaki yerleşim bölgesi Karmei Tzur'a girmeye çalıştı. Mahkemenin kaynak olarak gösterdiği gözaltı görüntülerinde Vavi, İsrail askerleri tarafından yere yatırılarak sakladığı bıçağı çıkartması yönünde uyarılıyordu.

"Yapmadığı bir şey için çok ağır bedel ödüyor"
Vavi'nin ailesi, İsrail mahkemesinin iddialarını reddediyor. Al Jazeera'ye konuşan Dima'nın annesi Sabha Vavi'ye göre kızı hiç işlemediği bir suç için çok ağır bir bedel ödedi:

''Kızım mahkeme salonunun içerisinde bile oynuyordu. Ellerini ve ayaklarını sağa sola oynatarak kelepçelerle oynuyordu. Hâkim duruşmada onu oynamaması için uyardı. O birini incitmek için çok küçük. Fiziksel olarak birine saldırabilecek güçte de değil. Hiçbir tehdit oluşturmuyordu, kızım hiç işlemediği bir suç için çok ağır bir bedel ödüyor.''


7 bin Filistinli mahkûm işgalci siyonist israil hapishanelerinde
Filistin Özgürlük Organizasyonu'na göre İsrail hapishanelerinde, 70'i kadın, yedi bin Filistinli mahkûm yatıyor. Sağlık durumları kötüye giden 700 mahkûma tıbbi müdahalede bulunulamıyor.

Kaynak: Al Jazeera

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir