• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl Peygambere biatını yineledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Bingöl İl Koordinatörlüğü`nce “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği halkın yoğun katılımıyla dikkat çekti.

Kadın, erkek, yaşlı, çocuk 7`den 70`e halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen program Hafız Veysel Barut`un Kur`an- Kerim tilavetiyle başladı.

Coşkuyla devam eden programda selamlama konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Bingöl İl Koordinatörü Cihan Bozaba, “Vahdet ve kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” teması üzerinde neden durduklarını belirterek, “Hamdolsun yine meydanlarda, yine alanlarda ve yine stadyumlardayız. Allah için, Habibullah için, kardeşlik için ve vahdet-i ümmet için. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, şeref verdiniz; aziz ve muhterem kardeşler! Geçen yıl “Eşsiz Önder” dedik; Efendimiz`i anlamak ve anlatmak için. 'Yürüyen Kur`an' dedik, 'Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi' dedik; geçen yıllarda. Bu yıl ise “Vahdet ve kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed Mustafa (sav) diyeceğiz inşallah. Kardeşliği anlatacağız, kardeşliğe vurgu yapacağız ve en önemlisi de kardeşliği yaşama ve yaşatmanın gayreti içerisinde olacağız.” dedi.

Vahdet ve Kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bozaba, “Niçin vahdet ve kardeşlik diyoruz? Zira bugün Müslümanlar olarak, ümmet-i Muhammed olarak her zamankinden daha ziyade vahdete ve kardeşliğe muhtacız. Biliyorsunuz kardeşler; ümmet olarak zorlu günlerden sancılı süreçlerden geçiyoruz. İnanın; başımıza yağan şu felaketler, yürekler acısı şu hal-i pür melalimiz, vahdet ve kardeşlik bilincini yitirmemizdendir. Eğer bugün aziz bir halk (Suriye`yi kastediyorum) zelil ve perişan bir hale düşmüşse, bunun sebebi, kardeşlik mefhumunu yeteri kadar anlamayışımızdandır. Eğer bugün Aylan bebeklerin cansız bedeni kıyılara vuruyorsa, bunun sebebi kardeşlik müessesesini gereği gibi işletmeyişimizdir. İşte bundan dolayı kardeşlik, kardeşlik, kardeşlik diyoruz.” diye konuştu.

Program, mevlithanlar tarafından Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Halk ise okunan mevlide salâvatlara eşlik etti.

Etkinliğin yapıldığı Şehir Stadyumunun tribünleri  Kelime-i Tevhid bayraklarıyla süslenmesi renkli görüntülere sahne olurken halkın coşkusu görülmeye değer.

Program, konuşmalar ve ilahi sanatçılarının seslendireceği ezgilerle devam ediyor. (İLKHA)


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir