• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
İstanbul`da Muhammedi coşku...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nca İstanbul Bakırköy Miting alanında “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” konulu etkinliği halkın yoğun katılımıyla başladı.

İstanbul`un dört bir tarafından Bakırköy meydanına akın eden Peygamber sevdalıları hep bir ağızdan tekbirler getirerek Muhammedi coşkuyu yaşadı.

Öğle ezanının okunmasıyla öğle namazı için saf tutan peygamber sevdalıları namazın ardından salavatlar eşliğinde etkinlik alanındaki yerlerini aldı.

Rehber Tv programcısı Yunus Emiroğlu`nun sunumuyla saat 14:00`da başlayan program Hafız Ekrem Öztürk`ün Kur`an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Huşu içinde okunan Kur`an-ı Kerim`i dinleyen Peygamber sevdalıları duygu dolu anlar yaşadı.

Daha sonra Özlem ajans sanatçıları Selami Güneş, Nurullah Kuray, Bilal Dalkılıç platforma çıkarak Peygamber efendimiz üzerine bestelenmiş ilahileri seslendirdi. Seslendirilen ilahilere peygamber sevdalıları coşkulu bir şekilde eşlik etti.

Etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz'ın katıldığı görüldü.

"Farklılıkların, üstünlük taslamak için kullanılması kabul edilemez"

Platforma çıkan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Ali Gönül, Peygamber Sevdalıları Plaformu`nun 14 maddelik bildirisini okudu.

Gönül, 14 maddelin bildiriyi şöyle sıraladı:

1. Ümmetin her cüz'ü bir bedenin azaları gibidir. Ümmetin bir cüzüne yapılmış haksızlık ve zulmü tamamına yapılmış kabul ederiz.

2. Diller ve renkler Allah(cc)'ın ayetleridir. Farklılıklar, Rabbimizin buyurduğu üzere “Tanışmak” içindir;  farklılıkların tefrikayı körüklemek, üstünlük taslamak için kullanılması kabul edilemez. 

3. Ümmetin her zaman olduğu gibi ittihada, birlik ve beraberliğe, ihtiyacı vardır. Ümmet, bir ve beraber olursa güçlüdür.

4. Müslümanlar kardeştir.  Kavmî farklılıklarımız birbirimizi dışlamamıza; birbirimize karşı üstünlük taslamamıza sebep olmamalı; mezhep farkımız birbirimize düşmanlık yapmamıza yol açmamalıdır.                                                                                                          

5. İslam ülkeleri ve Müslüman toplumların nüfusları oranında temsil edileceği bir kurul oluşturulmalı;  bu kurul, ümmeti ilgilendiren her konuda kararlar alabilmeli, bu kurulun aldığı kararlar her İslam ülkesi ve toplumunu bağlamalıdır.

6. İslam âleminde huzursuzluğun asıl nedeni,  dış güçlerin İslam âlemine müdahalesi ve işgalci siyonistlere huzur temin etme hırslarıdır. Dış güçlerin İslam âlemine müdahalesi son bulmalı, siyonistlerin işgal ettikleri topraklardan çıkartılması İslam ülkelerinin öncelikli hedefi olmalıdır.

7. Müslümanlar,  şerde değil hayırda yarışmalı,  iyilik ve takva üzere yardımlaşmalıdır. Müslümanların birbirleriyle çatışması sadece düşmanlarına yarar. Müslümanların birbirleriyle çatışmasına sebebiyet verecek her tür söylem ve tutumdan bütün Müslümanlar kaçınmalıdır.

8. İslam âleminin sulh içinde olması, bütün Müslümanların ve bütün insanlığın yararınadır. Her Müslüman, İslam âleminde sulha hizmet etmelidir.

9. İslamsız bir Türklüğün,  İslamsız bir Kürtlüğün,  İslamsız bir Araplığın Allah'ın katında hiçbir kıymeti yoktur.  Hepimiz İslam'la şeref kazandık.  Kürt'e de Türk'e de Arap'a da şeref veren aziz ve muazzez İslam'dır.

10. Başımıza gelen musibetler,  İslam'dan uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor.  Bu musibetlerden kurtulmamız,  yeniden nefsimizden ailemize,  ailemizden toplumumuza,  toplumumuzdan devlet idaresine hayatın bütün alanlarında İslam'a sarılmamızla mümkündür.

11. “Allah(cc), her hak sahibine hakkını vermiştir.”  Talep edilmesine bakılmaksızın Allah'ın vermiş olduğu bütün haklar sahiplerine verilmelidir.

12. Diller,  Allah'ın ayetlerindendir.  İslam,  hiçbir dilin yasaklanmasına izin vermemiş,  aksine bütün dillerin gelişmesine imkân sağlamıştır.  Hiçbir dile yönelik kısıtlama ya da yasaklar kabul edilemez.  Hiçbir Müslüman bu yasaklardan yana olmamalıdır.             

13. İslam,  kimliğimizin esasıdır.  Halkımızı İslam'dan koparmaya çalışmak özünden koparmaya çalışmaktır.  Hiçbir güç,  bugüne kadar halkımızı İslamî kimliğinden koparamadı,  bundan sonra da koparamayacaktır.  Bu yönde bir çaba içinde olanlar, bu gerçeği görmeli;  Müslim, gayrimüslim herkese zarar veren bu tür çabalara artık son verilmelidir.

14.  Sorunlarımızı çatışarak değil,  sulh içinde çözersek hepimiz huzur ve selameti buluruz. Hepimiz, öncelikle sulhtan yana olmalıyız.

Yunus Emiroğlu, Peygamberimize(SAV) atfen yazılmış “Merhaba Yar” adlı şiiri okudu. Şiir okunurken sık sık tekbirler getirildi.

Etkinlik Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca`nın konuşmalarıyla devam ediyor.  (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir