• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
 Erdoğan: Türkiye`nin gerçek fotoğrafı bu yatırımlar ve hizmetlerdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da, Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi bu tür yatırımlarda bir çok 'İstemezük' diyenler çıkar fakat bunların üzerine üzerine gitmek suretiyle onlara bunu kabul ettirmek durumundayız, tüm milletimizin menfaati çıkarı için, ülkemizin menfaati, çıkarı için." dedi.

"İthal kömürün ülkemize gelmesine karşıyım"

Erdoğan, "İlla ithal kömür alalım gayreti içerisinde olanlar var. Ben şahsen ithal kömürün ülkemize gelmesine karşıyım. Niye karşıyım? Cari açığı tahrik ettiği için karşıyım. Benim yerli kömürüm var. İthal kömürden beş kullanacağın yerde bundan 10 kullanırsın ama yerli kömür kullanırsın. Yerli kömürü kullanmak suretiyle cari açığı düşürürüz." ifadelerini kullandı.

"Benim için aslolan milletimin, ülkemin menfaatidir"

"Bizdeki bazı çevrecilerin kömür, hidroelektrik ve nükleer santraller karşıtı eylemleri hiçbirimizi yanıltmasın. Bunlara çok fazla kulak asmaya da gerek yok. Gereğini yapmak durumundayız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim için aslolan milletimin, ülkemin menfaatidir. Bunun karşısına dikilenlerin hepsi teferruattır, bunu bir kenara koyalım." şeklinde konuştu.

"Türkiye'yi anlamak için bakacağın yer işte burasıdır"

Erdoğan, "Eğer Türkiye'de bugün terör belasıyla karşı karşıyaysak bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi nedir biliyor musunuz? Türkiye'nin ilk 10'a yürüme sürecidir ve bunlar ülkemizi terör belasıyla bu amacından uzaklaştırmanın gayreti içerisindeler. Ama biz bu amacı da biliyoruz ve bunu da yıkacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Avrupa, ey dünya eğer Türkiye'nin gerçek fotoğrafını görmek istiyorsan işte buraya bak." ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

"Terör sadece bizim değil tüm insanlığın sorunu. Terör olayları üzerinden Türkiye'yi okumaya kalkarsan yanılırsın. Tamamı da siyasi hesapların ürünü, tamamı da ideolojik körlüklerle, çarpıtmalarla, yalanlarla bezeli raporlar Türkiye'yi anlatmıyor, anlatamaz da. Türkiye'yi anlamak için bakacağın yer işte burasıdır. Bu tesis, bu yatırımlar, bu hizmetlerdir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir