• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Batman`da kutlu sevdaya coşkulu rağbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşrifinin 1445. Yıldönümü münasebetiyle yeni Otogar yanı Mevlid Alanında düzenlediği "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)" adlı programı, on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla başladı. 

Düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği öncesi öğle namazı vakti girdiği için alanda ezan okunarak cemaatle namaz kılındı.

Fatih Akman ve Gökhan Dağtekin`in sunduğu "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı dev kutlu doğum programı, saat 13.30`da başladı. Etkinlik Suriye Hafızlarından Vaiz Şeyh Münir`in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken etkinlikte sık sık salâvatlar ve tekbirler getiriliyor. 

Özellikle kadınların katılımının yüksek olduğu programda, "Salât ve selam senin üzerine olsun Ya Resulallah" nidası arşa yükseliyor.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve ardından mevlidin okunması için mevlithanlar; İsmail Tufan, Derviş Madsor, Ramazan Biçer ve Mustafa Altuntop platformdaki yerini aldı.

Mevlithanların okuduğu mevlit ile etkinlik devam ediyor. Okunan maneviyat dolu mevlit ile halkın duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Mevlidin okunması sırasında güvercinler uçuruldu. Daha sonra sahneye çıkan minik Peygamber Sevdalıları, okudukları ayet ve hadislerle etkinliğe renk kattı.

Kutlu doğum etkinliğine HÜDA PAR`dan Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök, Abdurrahman Cens, Sait Ortaç, GİK Üyeleri İsa Aydın ve Serkan Ramanlı ile İl ve ilçe teşkilatları tam kadro katıldı.

Etkinliğe ayrıca çok sayıda alimler,  İslami cemaat temsilcileri, kanaat önderleri ile STK temsilcileri katıldı. Katılımcılar için platformun solunda misafirleri ağırlamak için bir tribün hazırlandı.

Program, ilahi faslı için platforma gelen Özlem Ajans Sanatçıları Mustafa Altıntop, Derviş Madsor ve Peygamber Sevdalıları Platformu kız ilahi grubunun okudukları ilahilerle devam ediyor. 

‘Kutlu Doğum' etkinliği on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla büyük bir coşku ve heyecanla durmadan devam ediyor. (İLKHA)

 


































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir