• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Batman`da Kutlu Doğum hazırlıkları tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimizin veladeti sebebiyle gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinlikleri tüm ülkede güzellikleriyle devam ediyor. Batman'da da bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle kentte adeta bayram havası yaşanıyor.

Kutlu doğum etkinliği öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı.

Alanda “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah”  yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı.

Alanda Kurmanci, Zazaki, İngilizce, Türkçe ve Arapça Batman Mevlit Alanına hoş geldiniz pankartı asıldı.

Genç-yaşlı, kadın-erkek her yaştan insan etkinlik alanına salâvat ve tekbirler eşliğinde sıcak havaya aldırış etmeden alana akın ediyor. Çoğu esnafın etkinlik katılabilmek için kepenk açmadığı görüldü.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kentin 19 ayrı noktasından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandaşın etkinliğe gelmesi imkânı sağlandı.

Vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geldi. Araçlar ise daha önce belirlenen noktalara bırakıldı.

Kendileri için belirlenen alan dışına yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek ve su satışı yaptı.

Rehber TV'nin canlı olarak yayınlayacağı etkinliği çok sayıda gazeteci takip ediyor.

Alana girişler sırasında polislerin yanı sıra Peygamber Sevdalıları tertip komitesinin görevlileri de koordinasyonu sağladı.

İletişimde herhangi bir sorunun yaşanmaması için Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına ayrıca  dev bir ekran kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu tertip komitesinde bin 200 kişilik bir ekip görevlendirdi. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulundu.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada vatandaşların alana görevliler tarafından rahat bir şekilde girişleri sağlandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Salavat Standı` açarken, alanda kurulan çadırlarda kermesler açıldı.

Alanda yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Sağ-Çev tarafından alana yakın bir yerde sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında kurulan sağlık çadırında 2 ambulans, 6 uzman doktor, 30 sağlık memuru ve 25 Hemşire sağlık personelinden oluşan sağlık ekibi de hazır bulundu. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Platformunun tertip komitesi tarafından halka dağıtmak için alana çok sayıda su taşındı. Etkinlik öncesi toplanan halka Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Ömer Güneş, Veysi Hiçyılmaz, Mücahit Oğur, Küçük Muhammed, Peygamber Sevdalıları Erkek ve Kız İlahi grubunun seslendirdiği marş ve ilahiler dinletildi.

Hatırlanacağı üzere; Peygamber Sevdalıları Platformu, Batman`da yapılacak kutlu doğum etkinliği için yaklaşık 3 ay önce hazırlık yaptı. Türkiye genelinde Kutlu Doğum Siyer Sınavları düzenlenip, aylar öncesinden salâvat kampanyası başlatıldı. Platform tarafından, kutlu doğum etkinlikleri kapsamında kentte Kutlu doğuma özel 100 binin üzerinde “Peygambere Uyun Ki Allah Sizi Sevsin” adlı siyer kitabı dağıtıldı. İlin farklı noktalarına çok sayıda stand kurularak, halk güllerle kutlu doğuma davet edildi. 

Batman'ın neredeyse her cadde ve kavşakları Türkçe ve Kürtçe yazılarla Hz. Muhammed`i (sav) öven brandalarla süslendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler, küçük kız ve erkek çocuklarıyla beraber, esnaf, halka ve hastalara gül dağıttı.

Son olarak Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere 3 gün boyunca halk, anons araçlarıyla kutlu doğum etkinliğine davet edildi.

Canlı olarak yayınlanacak olan programın frekans bilgileri ise şöyle belirtildi:

Türksat

Frekans:11066 YATAY(Batı)

S. Rate 2222

Fec: 5/6 (İLKHA)


























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir