• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Aşağı Karpuzlu köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Aşağı Karpuzlu (Malikan) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı, İslam kardeşliğinin gerekliliğine değindi.

Etkinliğe köy sakinlerinin yanı sıra Ergani merkezden ve civar köylerden de katılım oldu. Etkinlik için köye gelen misafirler öğle namazını müteakip evlerde misafir edildi.

Sunuculuğunu Lütfi Biçer’in yaptığı etkinlik Emre Kurt’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Kürtçe mevlid okundu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı, Peygamber Sevdalıları Platformunun bu sene ‘Vahdet ve Kardeşlik’ temalarını işlediğini hatırlatarak, “İslam’ı sevmek, İslam kardeşliği, bir araya gelip ittifak etmek İslam’ın emridir. Birbirimizi sahabeler gibi sevmeliyiz. Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) bir Hadis-i Şerif’te şöyle buyuruyor: ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş sayılmazsınız.’ Cennetin diploması imandır. İman olmadıkça cennete gidilmez. İmanın diploması da sevmektir. Kardeşimizi sevelim, ziyaret edelim, gönlünü alalım.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Hz Muhammed üzerine bestelenmiş ilahiler seslendirilirken, kız çocuklarının seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Etkinlik Mehmet Aslan Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)









































Bu haberler de ilginizi çekebilir