• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Davutoğlu ile Merkel anaokulunu ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nizip’teki çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etmek için Gaziantep’e gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü anaokulunu ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti.

Nizip Geçici Barınma Merkezi anaokulunda eğitim gören Suriyeli çocukları ziyaret eden Davutoğlu ile Merkel, Afad yetkililerinden Suriyeli çocuklar ve anaokulu hakkında bilgi aldı. Burada sınıfları tek tek gezen Merkel ve Davutoğlu’nu Suriyeliler, Arapça ve Türkçe ‘Hoş geldiniz’ diyerek karşıladı.

Suriyeli öğrencilerin boyadığı resimleri inceleyen Merkel ve Davutoğlu’na eşi Sare Davutoğlu ile Başbakan yardımcıları da eşlik etti. Öğrenciler boyama yaparken Davutoğlu,  Merkel ve Mehmet Şimşek'te çocukları takip etti.

Davutoğlu,  Merkel, Tusk ve Timmermans, kapı çıkışında Suriyeli Dena Zakriya isimli kadın ve kampta görevli bir personelin yaptığı karakalem ve mozaikten yapılan Davutoğlu,  Merkel, Tusk ve Timmermans resimlerini inceledi.

Liderlerin çıkışı sırasında bir grup Suriyeli çocuk, Arapça "Suriye-Türkiye birdir" sloganı attı. Liderler Başbakanlık otobüsüne binerek kamptan ayrıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir