• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
"Canımız Peygamber Efendimizin davasına feda olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Şırnak'ın İdil İlçesine bağlı Tepeköy(Xirabêrepin) köyünde düzenlediği ve büyük bir coşkunun yaşandığı Kutlu Doğum etkinliği sonrası köy sakinleri,  duygularını dile getirerek bu tür etkinliklerin her sene köylerinde düzenlenmesini istediler.  

Kutlu Doğum programına katılan köy sakinlerinden Halime Dilim, “Bu   etkinliklerin köyümüzde her yıl  ver her gün düzenlenmesini istiyoruz.Başta kendi canımız olmak üzere tüm Müslümanların canı Peygamber Efendimize ve O’nun davasına feda olsun. Allah Müslümanların sayısını arttırıp onları muzaffer ve galip eylesin.Bu mevlit etkinliklerinin düzenlenmesinden dolayı çok sevinçli ve memnunuz.İnşallah Allahu Teala her yıl bize çocuklarımıza ve  tüm Müslümanlara bu Mevlit etkinliğini kutlamayı nasip etsin.Vallahi bu tür etkinliklerin her  yıl değil, her gün düzenlenmesini istiyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan bir başka köy sakini olan Fatma Oflas ise "Allah herkesin hayrını kabul etsin ve tüm Müslümanların yardımcısı olsun, onları kötü insanlardan muhafaza eylesin Biz bu Kutlu Doğum etkinliklerinin her sene aynen böyle güzel bir şekilde köyümüzde kutlanmasını istiyoruz.Tüm Müslümanlara dua ediyorum ve Allah zalimlere karşı onları muhafaza etsin." Şeklinde konuştu.

PKK'nin 1992  yılında köylerine mayın döşemesi  sonucu  yaşanan patlamada felç geçiren ve ayaklarını kullanamayan Sadiye Özel'de, "Allah tüm Müslümanları  tüm kaza ve belalardan koruyup muhafaza eylesin ve zalimlerin belini kırsın inşallah. Bu Peygamber Efendimizin mevlididir ve çok güzel geçti. Allah hepinizden razı olsun .Allah tüm Müslümanlara hidayet, rahmet nasip etsin ve onlara hayır kapılarını açsın." dedi.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir