• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Yılmaz çocuklara bisiklet dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtılması için Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  burada yaptığı konuşmada“Türkiye genelinde çocuklarımıza, gençlerimize bisiklet dağıtıyoruz.” Diyen Yılmaz, “Bingöl'de de 680 çocuğumuza bisiklet dağıtıyoruz. Bu vesileyle tabii Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da tebrik ediyorum.  23 Nisan'ın ruhuna çok uyan bir projeyi burada gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza bu bisikletleri veriyoruz. Çocuklar bizim en büyük servetimiz, en büyük değerimiz. İstiyoruz ki çocuklarımız kötü alışkanlıklardan, şiddetten, kavgadan uzak bir ortamda çok iyi bir şekilde yetişsinler. Hem sağlıklı olsunlar, sağlıklı yetişsinler hem de bilgili yetişsinler, iyi eğitilsinler. İnanın geleceğimiz çocuklarımıza bağlı.”

Bakan Yılmaz, mümkün olduğunca insanların hastanelere gitmemesi için uğraştıklarını belirterek,  “Bunun için de tedbirler alıyoruz. İnsanların hastalanmaması için iki temel konu belirledik, Bir tanesi sağlıklı beslenmek. Bu çerçevede okul kantinleri ile ilgili yeni düzenlemeler yaptık. Okullarımızda süt dağıtıyoruz, çocuklarımız süt içmeye alışsınlar diye. Üzüm dağıttığımız dönemler oluyor. Başka bazı tedbirler alıyoruz. Amacımız burada insanımız sağlıklı beslensin, zararlı olabilecek besinlerden uzak dursun. İkincisi de hareketlilik. Maalesef bu modern toplumlar çok hareketsiz toplumlar. Araç gereç çok. Uçaklar, otomobiller, trenler var ulaşımda. Bugün insanlık çok daha ileri bir noktaya gelmiş durumda. Refah artıkça herkes araç alıyor, otomobil alıyor bütün bunlar gerçekleşiyor ama bir taraftan da hem çalışma hayatında hem de sosyal hayatta maalesef fazla hareket etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hareketlilik olmayınca insanların obezite ve diyabet gibi birçok hastalıkla karşı karşıya kaldığın vurgulayan Yılmaz,  bütün vatandaşları hareketli yaşamaya davet etti.

“Büyükler de bisiklet alıp kullansın”

Yılmaz, konuşmasının devamında, “Sevgili çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Bisikletleri hayırlı olsun, güle güle kullansınlar. İmkânı olanlar da kendileri bisiklet alsınlar. Büyükler de bisiklet alsın bisiklet kullansın. Diğer taraftan da yerel yönetimlerimiz bu bisikletlerin nerede kullanılacağına ilişkin yeni çalışmalar yapsınlar, bisiklet yolları düşünsünler. Böylece daha keyifli bir ortamda daha sağlıklı bir ortamda yaşama imkânınız olsun.” İfadelerini kullandı

Daha sonra Yılmaz,  çocuklara bisiklet dağıtarak, Vali Yavuz Selim Köşger,  AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun bisiklete binerek, İnönü, Genç, Eğitim ve Kültür caddelerinde sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de öğrencilere bisiklet dağıtım töreni ardından, SODES programı dâhilinde desteklenen  “10 Okula Modern Z Kütüphane Projesi”  kapsamında Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu'nda yapılan kütüphanenin açılışını yaptıktan sonra Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi ile İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 8 ambulansın hizmete açılış törenine katıldı. (Nihat kanat-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir