• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Maden`de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`ın Maden ilçesinde peygamber sevdalıları platformu tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi.   İlçe sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte,  sık sık tekbir ve salavatlar getirildi. 

Kur`an tilaveti ile başlayan etkinlik, okunan mevlit ile devam etti.

Etkinlikte Peygamber Sevdalıları Platformu   adına Mehmet Karaca bir konuşma yaptı. Hz. Muhammed`in sadece yıl da bir yapılan etkinlikler ile anlaşılamayacağının vurgusunu yapan Karaca,  onu anlamak için hayatını çokça okumamız gerektiğini ifade etti.

Etkinlik Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Mahmut Akgül Hoca,  vahdetin ancak Rasulullah`ın anlaşılması ve onun sünnetine uyulması ile olabileceğinin altını çizerek, . “ Bir zamanlar, bizim şehirlerin, ilçelerin, köylerin meydanları genel itibarı ile gayri İslami etkinlik ve düğünlerle doluydu.  Allah`a hamt ederek diyorum ki, geldiğimiz bugün de ise artık bizim şehirlerimizin, ilçelerimizin ve köylerimizin meydanlarında Allah sesi yükseliyor. Bugün İslam toplumunun içinde olduğu durumdan çıkış noktasının sadece Hz. Muhammed`in yolunu takip etmek olduğunu biz anlıyoruz. “ dedi.

Hz. Muhammed`in tesis ettiği kardeşliğe dönmeliyiz.

İslam ümmetinin kurtuluşunun ise Hz. Muhammed`in tesis ettiği kardeşlik ile olacağını vurgulayan Akgül, “ Hz. Muhammed`in tesis ettiği o kardeşliğe dönmek zorundayız.  Allah`ın ipi olan Kur`an`a ve Resulünün sünnetine sımsıkı sarılmamız lazım. Bugün İslam toplumunun içinde bulunduğu felaketi hepimiz çok iyi görmekteyiz. Bugün bize yutturulmaya çalışılan batının kof fikir ve ideolojileridir. Bu halkı Rusya`ya yaramayan, Çin`e yaramayan, Batıya yaramayan sistemlerle bizi Peygamberden uzaklaştırmaya çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Program Yeni İhya Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve İrfan Bektaş Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi.  (Ebubekir Yavuz- İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir