• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Xırabêrepın köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sunuculuğunu Mehmet Salih Şimşek'in yaptığı etkinlik köy imamı Engin Temel Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kürtçe Mevlid-i Şerif   okunması ile program devam etti.  

Mevlid-i Şerif   okunduğu esnada etkinliğe katılan bazı katılımcıların duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Program Özlem Ajans sanatçılarının Peygamber Efendimiz üzerine besteledikleri ilahileri seslendirmeleri  ile devam etti.

Özlem Ajans sanatçılarının ilahiler seslendirmelerinin ardından  sonra günün anlam ve önemine dair bir Konuşma yapan Molla Osman Teyfur, “Biz insan olarak bu yeryüzünü imar etmek ve kulluk vazifemizi yerine getirmek için Allah bizi yarattı ve ardından yolumuzu şaşırmamak ve yoldan çıkmışlara, zalimlere yem olmamamız için bize rehber olacak Peygamberler gönderdi. Çünkü yolumuz uzun ve meşakkatli bir yol olduğu için rehber olacak kişiler daima gereklidir. Allah insanların huzurlu, adaletli ve kardeşçe yaşaması için Peygamberlerine din ve kitap gönderdi ki, insanlar hayatlarını bu dinlere, bu kitaplara göre düzenlesinler, hem kendi hem de başkalarının hukukunu gözetsinler diye.” şeklinde konuştu.

“Ne zaman insanlar Peygamberlerin etrafında toplandı ve kendi aralarında ittifak ve birlik oldular şüphesiz amaçlarına ulaşıp yükselerek izzet ve şeref kazanıp kardeşçe bir hayat yaşadılar.” diyen Teyfur, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Kurtuluşumuz kardeşlik ve beraberliktedir”

“Peygamberlerden uzaklaştıklarında ise aralarına fitne, tefrika girdi, ihtilafları şeytanlar için birer kapı olup şeytan da bu kapılardan insanlara ulaşarak tefrikalarını kullanıp, onları parçalayıp kendi iktidarlarını kurup hâkimiyet sahibi oldular. Hakikaten tarihe baktığımızda şeytan ve dostları iktidar ve saltanatlarını insanların ihtilaf ve tefrikaları üzerine kurduğunu görürüz. Böyle yaparak insanların birlik olmasını engellemek ve haklarını savunmamalarını, adaleti hakim kılmamaları ve zalimlerden hesap sormamak için onların ittifak kurup birlik olmalarını hep engellemişlerdir. Firavun saltanatını insanların ihtilafları üzerine kurarak yek vücut olmalarını engellemiş böylece insanların ondan hesap sormasını engellemeye çalışmıştır. Bundan dolayı kurtuluşumuz kardeşlik ve beraberliktedir ama bu kardeşlik ve beraberliğimiz hayır, takva ,ihlas ve İslam üzerinde olmalıdır. Şimdi bazıları çıkar bizlere diyorlar ki gelin bizimle beraber olun. Onlara baktığımız da yanlış yolda olduklarını görüyoruz Kim olursa olsun ittifak ancak hayır üzerinedir. Allah-u Teâlâ, ‘Ancak takva ve hayır üzerinde beraber olun şer, günahlar ve haramlar üzerinde beraber olmayın` diyor bizlere.

“Kürdistan toprakları Allah`a şükretsin ki yeryüzünde hala Allah`a, iman eden insanlar var”

Bundan bir hafta önce Dicle`de (Piran) idim Şeyh Said`in kıyam ettiği şehirde. Orada bazıları halkı korkutmuş ve Kutlu Doğum programına gelmemelerini istemişti. Buna rağmen elhamdülillah kalabalık bir kitle gelmişti. Bazıları da alandan uzak bir yerde programı izliyorlardı. Orada da şunu söyledim dünya toprakları ve Kürdistan toprakları Allah`a hamd etsin, şükretsin ki yeryüzünde Allah`a, iman eden insanlar hala var.

Eğer Müslümanlar olmasa ve hak ile hukuk mücadelesi vermeselerdi, Allah`ın ve Peygamberin yoluna çağırmasaydı, vallahi Allah tüm yeryüzündekileri insanları tıpkı Lut`un (as), Nuh`un (as) kavmi gibi helak ederdi.”

Molla Osman Teyfur Hoca`nın konuşmasından sonra Şüheda Şimşek isimli kız çocuğunun okuduğu şiir duygu dolu anlar yaşattı.

Program Özlem Ajans sanatçılarının Peygamber Efendimiz üzerine seslendirdikleri ilahilerin ardından Mesut Kul Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir